Yalnız Mesajı Göster

İsırgan Yemekleri

Eski 10-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırgan Yemekleri







ISIRGAN MANCARI (DÜZCE)

Cibirten otu diye de tanınır Üzerinde ince ince dikenleri vardır Eğer eldivensiz yanaşılırsa eli dağlar acıtır Genç sürgünleri elle toplanır Çentilip sıcak suda haşlanır Pirinçle yemeği yapıldığı gibi sarımsaklısı da yapılır Bağırsak hastalığına iyi geldiği söylenir Ayrıca haşlandıktan sonra mısır unu ile çorbası yapılır Hele içine kaymaklı süt koyarsanız çok lezzetli olur



ISIRGANOTU BASTISI

1 kg ısırganotunu iyice temizledikten sonra bol suda 5 - 6 kere yıkayıp doğrayınız Tencereye 2 soğan çentip iki-kaşık tereyağıyla pembeleşinceye dek kuvvetli ateşte kavurduktan sonra içine yarım kilo kıyma koyunuz Pembeleşinceye kadar kavurup ısırganotlarını içine atınız, kapalı olarak kendi suyu ile orta ateşte pişiriniz İndirmeden 10 dakika önce 1 - 2 avuç temizlenmiş ve iyice yıkanmış pirinç, altı kepçe su ya da etsuyu, tuz, biber ve baharat koyunuz, kapalı olarak pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla