Konu
:
İsırgan Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İsırgan Yemekleri
10-11-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
İsırgan Yemekleri
ISIRGAN MANCARI (DÜZCE)
Cibirten otu diye de tanınır
Üzerinde ince ince dikenleri vardır
Eğer eldivensiz yanaşılırsa eli dağlar acıtır
Genç sürgünleri elle toplanır
Çentilip sıcak suda haşlanır
Pirinçle yemeği yapıldığı gibi sarımsaklısı da yapılır
Bağırsak hastalığına iyi geldiği söylenir
Ayrıca haşlandıktan sonra mısır unu ile çorbası yapılır
Hele içine kaymaklı süt koyarsanız çok lezzetli olur
ISIRGANOTU BASTISI
1 kg ısırganotunu iyice temizledikten sonra bol suda 5 - 6 kere yıkayıp doğrayınız
Tencereye 2 soğan çentip iki-kaşık tereyağıyla pembeleşinceye dek kuvvetli ateşte kavurduktan sonra içine yarım kilo kıyma koyunuz
Pembeleşinceye kadar kavurup ısırganotlarını içine atınız, kapalı olarak kendi suyu ile orta ateşte pişiriniz
İndirmeden 10 dakika önce 1 - 2 avuç temizlenmiş ve iyice yıkanmış pirinç, altı kepçe su ya da etsuyu, tuz, biber ve baharat koyunuz, kapalı olarak pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul