Konu
:
Ramazan'ın 5. Gün İftar Menüsü Sizlerle
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan'ın 5. Gün İftar Menüsü Sizlerle
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan'ın 5. Gün İftar Menüsü Sizlerle
Buğdaylı Yayla Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday (Bir kaç saat önceden ılık suda bekletilecek
)
1,5 çorba kaşığı un (kaşık dolu olsun oldukça)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı toz biber
Hazırlanışı:
Aşurelik buğdayın beklettiğimiz suyunu döküp 6 bardak ılık su ile kaynatmaya başlıyoruz
Orta ateşte yaklaşık yarım saat karnıyor
Buğdaylar piştiğinde 3 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamaya başladığında
Diğer tarafta bir bardak su ile un yoğurt karışımını hazırlıyoruz
(Bizde çorbalarda yumurta pek sevilmediği için kullanmıyorun ama arzu eden kullanabilir
) Çorbadan kepçeyle aldığımız sıvı ile terbiyeyi karıştırıyoruz ve tüm terbiyeyi çorbaya boşaltıyoruz
Bu şekilde çorba ve terbiyenin ısıları birbirine yaklaştığı için çorba daha pürüzsüz oluyor
Bu nedenle tüm çorbaları bu şekilde terbiye ediyorum
Bu aşamada yanınızda sıcak su bulundurup çorbanın kıvamını evdekilerin damağına göre ayarlıya bilirsiniz
Bizde kıvamlı çorbalar seviliyor
Çorba kaynadıktan sonra diğer tarafta kızdırdığımız yağa önce nane sora toz biberi katarak hafif kızartıyoruz ve çorbaya ilave ediyoruz
Ben çok az karabiber ve kimyonda ekeliyorum
Tavuklu Kabak Karnıyarık
Malzemeler:
8 adet kabak
3 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı bezelye
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini ince şerit biçiminde doğrayın
Tavaya sıvıyağı alıp tavukları kavurun
Bezelyeyi, ince şerit doğranmış havuç ve biberi, küp doğranmış soğan ve domatesleri ilave edin
Hepsini iyice soteleyin
Baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın
Diğer taraftan kabakların üzerini kazıyıp, kaynar su koyduğunuz tencerede kabakları 10-12 dk haşlayın
Biraz soğuttuktan sonra, kabağın üzerinden boyuna doğru bıçakla kesin
Altta kalan kabağın içini çay kaşığı yardımıyla oyun
Fırça yardımıyla içine sıvı yağ sürün
İç malzemeden içine doldurun ve kapağını üzerine kapatın
Az yağlanmış tepsiye kabakları dizin ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürün
Önceden ısıtılmış fırında kabaklar kızarana kadar pişirin
Naneli Kekikli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
1 Su bardağı pilavlık bulgur
1′er tatlı kaşığı ? isteğe göre baharatlar
Kırmızı biber
Kekik
Karabiber
Nane
Tereyağı etsuyu veya et bulyon
Arzuya gore bir Domates (Soyulmuş ve kup kup dogranmış ya da bir yemek kaşığı salça)
2 su bardağı su veya etsuyu
Hazırlanışı:
Tereyağını teflon tencerede kızdırın
Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun
Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin
Hafif ateşte pişirip demleyin
Tahıllı Akdeniz Salatası
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı konserve mısır
1 çay bardağı kapari
1 demet dereotu
1 demet maydonoz
1 demet roka
1 demet tere
8-10 adet yeşil soğan
10 adet marul
3 adet kırmızı biber ve yeşil biber
Yeterince çeri domates
Süslemek İçin:
Mısır koçanı konservesi
Hazırlanışı:
Akdeniz salatası gibi hazırlanıp içine tahıllar karıştırılır
Nar ekşisi kekik limon suyu tuz yağ karıştırılıp arzu edildiği kadar dökülür
Üzeri resimdeki gibi süslenir
Elmalı Tarçınlı Toplar
Malzemeler:
1 paket bisküvi
1 tatlı kaşığı margarin
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Ceviz ve hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Elmaların kabuğu soyulup rendelenir
Şeker ve tarçın ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır
Bisküviler derin bir kaba kırılır
Ceviz, margarin ve soğumuş elmalar eklenip, iyice karıştırılır
Ceviz büyüklüğünde toplar koparılıp yuvarlak şekil verildikten sonra hindistan cevizi ve ince doğranmış ceviz karışımına bulanır
Dolapta bir kaç saat bekledikten sonra servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul