Konu
:
Yaprak Salamura - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır ?
Yalnız Mesajı Göster
Yaprak Salamura - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır ?
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaprak Salamura - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır ?
Yaprak Salamurası
Malzemeler
1/2kg asma yaprağı
1 lt su
4 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Hazırlanışı
Büyük bir tencereye; suyu, tuzu koyup eritin ve ocağa koyup kaynatın
15 er tane yaprakların saplarını kökünden kopartmadan damarlı yerleri üst üste gelecek şekilde dizin,yıkayıp kaynamakta olan tuzlu suya atın ve haşlayın haşlanan yaprakları kavanoza koyup aynı işleme devam edin
kavanoz dolunca kaynamakta olan kalan suyu ağzına kadar doldurun ve sıcaklı yeni kapakla kapatıp kavanozu ters çevirin
yaklaşık 1 gece ters şekilde kaldıktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın
yarım kg salamura yaprağı tam 1 kavanoz oluyor
salamura yaprağı bu şekilde yapıldığında 2 yıla kadar tazeliğini koruyor ve bozulmuyor
BAŞKA BİR ŞEKİLDE İSE
Yapraklarınızı yıkayıp sade kaynar suda haşladıktan sonra suyunu süzdürüp saklama poşetlerine koyun ve derin dondurucuya koyun
kullanacağınız vakit buzunu çözdürdükten sonra hemen kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul