Konu
:
Üç Renkli Püre
Yalnız Mesajı Göster
Üç Renkli Püre
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Renkli Püre
Hazırlama Süresi:
20
Pişirme Süresi:
30
Kişi Sayısı:
8
Malzemesi:
6 adet havuç 8 adet patates 1 demet ıspanak 3 su bardağı kaşar rendesi 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı krema 3 yemek kaşığı tereyağ 3 çay kaşığı tuz
Tarifi:
• Havuç ve patatesi soyup iki ayrı tencereye koyun
• Üstünü kapatacak kadar su koyduktan sonra iki sebzeyi haşlayın
• Sonra ikisini ayrı ayrı olmak şartıyla blenderda ezin
• Ispanağı ayıklayıp yıkayın
• Tencereye koyup 10 dakika süreyle ıspanak yumuşayana kadar pişirin
• Suyunu sıkıp blenderda ezin
• Unu pembeleşene kadar tereyağında kavurun
• Krema süt ve tuz ekleyip koyu bir muhallebi yapın
• Bu karışımı 3 tencereye ayırın
• Havuç ıspanak ve patatesi pişirin her birine 1'er su bardağı kaşar rendesi koyup karıştırın
• Pasta kalıbını soğuk suyla yıkayın
• Kalıba maydanoz yaprakları yerleştirin
• Sırayla havuç püresi patates püresi ve ıspanak püresini döküp üstüne bastırın
• Buzdolabında 2 saat bekletin ve ters çevirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul