Yalnız Mesajı Göster

Üç Renkli Püre

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üç Renkli Püre



Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 30
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
6 adet havuç 8 adet patates 1 demet ıspanak 3 su bardağı kaşar rendesi 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı krema 3 yemek kaşığı tereyağ 3 çay kaşığı tuz



Tarifi:
• Havuç ve patatesi soyup iki ayrı tencereye koyun
• Üstünü kapatacak kadar su koyduktan sonra iki sebzeyi haşlayın
• Sonra ikisini ayrı ayrı olmak şartıyla blenderda ezin
• Ispanağı ayıklayıp yıkayın
• Tencereye koyup 10 dakika süreyle ıspanak yumuşayana kadar pişirin
• Suyunu sıkıp blenderda ezin
• Unu pembeleşene kadar tereyağında kavurun
• Krema süt ve tuz ekleyip koyu bir muhallebi yapın
• Bu karışımı 3 tencereye ayırın
• Havuç ıspanak ve patatesi pişirin her birine 1'er su bardağı kaşar rendesi koyup karıştırın
• Pasta kalıbını soğuk suyla yıkayın
• Kalıba maydanoz yaprakları yerleştirin
• Sırayla havuç püresi patates püresi ve ıspanak püresini döküp üstüne bastırın
• Buzdolabında 2 saat bekletin ve ters çevirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla