Konu
:
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
11
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
ABGUST (AZERİ)
Bir kilo nohut
Kuzu kemiği
Patates
Kuru soğan
1 kilo nohut suya basılır (konserve nohut kullanılıyor ise gerekmez)
Çoktan kavurma olmus kuzunun ilik dolu kemikleri toplanır ve ateşin üzerine silme su dolu bir tencereyle yerlestirilir
Kuvvetli kamp atesinde en az iki saat kaynatılır, kaynarken çıkan köpük kaşıkla alınır
Patatesler soyulur ceviz boyunda kesilir, soğanlar yine aşağı yukarı ceviz boyunda kesilir, varsa sarmısak soyulur, aksamdan ıslanmış nohut ile kaynayan kemiklerin bulunduğu tencereye eklenir
Buharlaşmadan kalan suyun miktarına gore göz kararı bir miktar su ilave edilebilir
Tekrar ateşin üstüne konur, patatesler yumusayıncaya kadar kaynatılır, o ara tuzu eklenir, yağa gerek yok
Yanına bulgur pilavı yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul