Yalnız Mesajı Göster

Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı



AZERİ USULÜ YAPRAK SARMASI

Malzemeler
  • Kişi başına 150 g et
  • 02 g tarçın
  • 25 g yağ
  • karabiber ve tuz
  • 50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak
  • 1 adet soğan
  • 20 g pirinç
  • 50 g yoğurt
  • 20 g maydanoz ve dereotu
  • nane

Yapılışı

Et yağsızsa ete yağ koyulur Et soğanla kıyma makinesinden geçirilirKıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilirYaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur

Alıntı Yaparak Cevapla