Konu
:
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
AZERİ PİLAVI
130 gr
sadeyağ
50 gr
soğan
300 gr
pirinç
600 gr
et suyu
300 gr
kuru mürdüm eriği
200 gr
kuru kayısı
100 gr
kuru çekirdeksiz üzüm
50 gr
çamfıstığı
50 gr
şamfıstığı
50 gr
çekilmiş badem
50 gr
sadeyağda rendelenmiş soğanları sara-rıncaya kadar kavurunuz
Tuzunu ekiniz
Yıkayıp duruladığınız pirinci ilave ediniz
Tahta kaşıkla 2-3 dakika çevirerek pirinçleri kavurunuz
Kaynar et suyunu ilave edip 15-20 dakika pirinçler uzayıp şişinceye kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp başka tencereye pirinçleri aktarınız
40 gr
sadeyağ ilave edip yağı pirinçlere yediriniz
Üstünü örtüp bekletiniz
Kuru yemişlerin irilerini, küçük parçalara bölüp, hepsini karıştırınız
Bir tencereye artan 40 gr
sadeyağı koyup eritiniz
Bu yağ içinde bir iki dakika kadar kuru yemişleri kavurunuz
Demlediğiniz pilavı servis tabağına yerleştiriniz
Üstüne kavurduğunuz kuru yemişleri dökünüz
Sıcak sıcak ikram ediniz
Not: Soğuyan pilavı ısıtırken içine tekrar bir miktar sadeyağ koyup öyle ısıtınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul