Yalnız Mesajı Göster

Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı



AZERİ PİLAVI
  • 130 gr sadeyağ
  • 50 gr soğan
  • 300 gr pirinç
  • 600 gr et suyu
  • 300 gr kuru mürdüm eriği
  • 200 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru çekirdeksiz üzüm
  • 50 gr çamfıstığı
  • 50 gr şamfıstığı
  • 50 gr çekilmiş badem

50 gr sadeyağda rendelenmiş soğanları sara-rıncaya kadar kavurunuz Tuzunu ekiniz Yıkayıp duruladığınız pirinci ilave ediniz Tahta kaşıkla 2-3 dakika çevirerek pirinçleri kavurunuz Kaynar et suyunu ilave edip 15-20 dakika pirinçler uzayıp şişinceye kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp başka tencereye pirinçleri aktarınız 40 gr sadeyağ ilave edip yağı pirinçlere yediriniz Üstünü örtüp bekletiniz Kuru yemişlerin irilerini, küçük parçalara bölüp, hepsini karıştırınız Bir tencereye artan 40 gr sadeyağı koyup eritiniz Bu yağ içinde bir iki dakika kadar kuru yemişleri kavurunuz Demlediğiniz pilavı servis tabağına yerleştiriniz Üstüne kavurduğunuz kuru yemişleri dökünüz Sıcak sıcak ikram ediniz

Not: Soğuyan pilavı ısıtırken içine tekrar bir miktar sadeyağ koyup öyle ısıtınız

Alıntı Yaparak Cevapla