Yalnız Mesajı Göster

Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı



BAKÜ USULÜ MANTAR (AZERİ)
  • 500 gr kültür mantar
  • 125 gr dana kıyma
  • 2-3 adet sivri veya çarliston biberi
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
  • İnce dilim kaşar

Mantarları bıçak sırtı veya biraz daha kalınca dilimleyin Domatesi kabuğunu soyup küp seklinde doğrayın Biberleri de küp küp doğrayın Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun İçine önce kıymayı sonra ince kıyılmış sarımsağı ve biberleri ilave edip tekrar kavurun Mantarları da ekleyip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar harlı ateşte soteleşmeye devam edin En son domatesleri ekleyip eriyene kadar orta ateşte ağzı açık olarak 3-4 dakika karıştırarak pişirin Baharatları ilave edip hafif karıştırdıktan sonra üzerine ince dilim kaşarlan ilave edip kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte biraz daha bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla