Konu
:
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
21
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
BAKÜ USULÜ MANTAR (AZERİ)
500 gr
kültür mantar
125 gr
dana kıyma
2-3 adet sivri veya çarliston biberi
2 adet orta boy domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
İnce dilim kaşar
Mantarları bıçak sırtı veya biraz daha kalınca dilimleyin
Domatesi kabuğunu soyup küp seklinde doğrayın
Biberleri de küp küp doğrayın
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun
İçine önce kıymayı sonra ince kıyılmış sarımsağı ve biberleri ilave edip tekrar kavurun
Mantarları da ekleyip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar harlı ateşte soteleşmeye devam edin
En son domatesleri ekleyip eriyene kadar orta ateşte ağzı açık olarak 3-4 dakika karıştırarak pişirin
Baharatları ilave edip hafif karıştırdıktan sonra üzerine ince dilim kaşarlan ilave edip kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte biraz daha bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul