Yalnız Mesajı Göster

Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı



PEYNİRLİ KREMALI AYÇÖREĞİ (BELÇİKA)
  • 2 Yumurta (Birinin Sarısı Ayrılır)
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çorba Kaşığı Şeker
  • 1 Paket Yaş Maya (40 Gr)
  • 2,5 Su Bardağı Süt (2,5)
  • 1 Paket Labne Peynir (200 Gr)
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Kg Un
  • 200 Gr Beyaz Peynir Veya Lor Peyniri

Bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve ezilmiş mayayı ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım İçine yumurtaları, sıvı yağı, labne peyniri ilave ederek çırpma teliyle karıştıralım Unu ve tuzu ilave ederek özlü ve yumuşak bir hamur yoğura-lım Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım Mayalanan hamuru 6 eşit beze halinde bölelim ve herbirini ayrı ayrı unlanmış bir zeminde 3 mm kalınlığında açalım Açtığımız kaim yufkayı öne artı (+) şeklinde keselim Ortalarından bir kez daha keserek 8 eşit üçgen parça elde edelim Hamurların geniş kenarlarına peynir serperek rulo halinde saralım Hamur rulolalırın yağlanmış fırın kabına dizip yarım saat daha oda sıcaklığmd bekleterek ikinci kez mayalandıralım üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve ısıtılmış 190° ısılı fırın da altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla