Yalnız Mesajı Göster

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri







Burma baklava

Malzemeleri

12 baklava yufkası
15 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
150 gr tereyağı

Şerbet için

25 su bardağı toz şeker
25 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın

Tereyağını eritin
6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin
Ortadan ikiye kesin

Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın
İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin
10 cm uzunluğunda dilimlere bölün
Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın
Burma baklava artık hazır,afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla