Yalnız Mesajı Göster

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri





SARIĞI BURMA

MALZEMELER
Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kasigi Yogurt
Yufkalari açmak için
1 Kase Nisasta
Içine:
1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardagi Toz Seker
8 Su Bardagi Su
1/2 Limon

YAPILIŞ TARİFİ
On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin Içine yarim limonu sikm Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin
1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin
2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin
3- Yufkayi oklavaya sarin
4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin
5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla