Yalnız Mesajı Göster

Av Ve Kümes Etleri Yemekleri - Bıldırcın -Ördek-Sülün-Tavşan

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Av Ve Kümes Etleri Yemekleri - Bıldırcın -Ördek-Sülün-Tavşan






Ördek tarifleri



PORTAKAL GARNİTÜRLÜ ÖRDEK

1 Ördek
500 Gram Patates
1 Adel Portakal
Tuz
2-3 kaşık sade yağ

Ördeklerin tüylerini ve içlerini temizleyiniz ve yıkayınız
Sicimle ayaklarını ve kollarını bağlayınız, tuzlayınız
Tencere içinde bir miktar yağla kapağı örtülü olarak çevirerek kızartınız
Tencere içine biraz havuç, bir baş soğan, bir kaç tane kara biber koyunuz bunlarlada kızartınız
Sonra ördeğin yarısına kadar su ilâve ederek yavaş yavaş kaynatınız
Piştikten ve suyunu çektikten sonra ördeği bir kaba çıkarınız
Tenceredeki bir kaşık yağla 1/2 kaşık unu 5 dakika kavurunuz 1/2 litre su ilâve ediniz
Un çorbası kıvamına gelince diğer bir tencereye alınız
Ördeği bir kaç parçaya ayırınız, bir güveç içinde veya tencerede sarımsak dişi biçiminde doğranmış ve kızarmış patatesleri, kabuklan çıkarılmış ince dilimler halinde kesilmiş portakalları kat kat yerleştiriniz
Geri kalan yarım portakal dilimlerini ve suyunu, ördeğin salçasını güveçteki ördeğin yarısına çıkacak kadar ilâve ediniz kapağını kapayınız
Yavaş yavaş kaynatınız kâfi miktar salçasıyle servise alınız



Geleneksel Usulle Pişirilmiş Ballı Ördek (mikrodalga)
Kullanılan malzemeler
# 300 gr ördek fileto
# 1 çay kaşığı limon suyu
# 1 yemek kaşığı bal
# 50 gr tereyağı
# En iyi kalite rafine edilmemiş deniz tuzu
# Taze çekilmiş karabiber

1- Ördek filetolarını yağlanmış tabağa üst üste gelmeyecek şekilde dizin
2- Mikrodalga fırınınızda 900 W ısıda 1 dakika 30 sn veya 850 W ısıda 2 dakika pişirin
3- Ördek filetolarını alın ve servis tabaklarına yerleştirin
4- Limon suyu ve balı, pişirmede kullanacağınız tavaya alın
5- Tekrar fırına yerleştirin, 900 W ısıda 1 dakika veya 850 W ısıda 1 dakika pişirin
6- Tüm malzemeleri karıştırın Ördek filetoların üzerine dökün
7- Karabiber ekleyin ve üzerlerine deniz tuzu serpin
8- Hemen servis edin

İpucu: Bu yemeği havuçla servis etmeyi deneyebilirsiniz



ÖRDEK DOLMASI

Büyük ve yağlıca bir ördeği temizce yıkayıp içini ve dışını tuzlayınız Büyük bir tencereye koyunuz Üzerine yeteri kadar su koyup ateşe oturtunuz ve kaynatınız Kaynayınca köpüğünü alınız ve etin yumuşamaya yakın zamanında sudan çıkarınız
Ördeğin ciğerini, yüreğini ve diğer iç organlarını ufak ufak doğrayınız Yeteri kadar çentilmiş soğan ve tuz ile sade yağda kavurunuz Sonra da yeteri kadar en iyi cins pirinci yıkayıp buna ilave ediniz Bundan sonra pirinç pembe bir hale gelinceye kadar yeniden kavurunuz
Bundan sonra ördek suyundan birer parça yedirerek pirinç yumuşamağa yakınlaştıkta istendiği takdirde, kıyılmış dereotu serptikten sonra ateşte 1 - 2 kez çevirip indiriniz Üstüne tarçın ve daha başka baharatı serpiniz Bu içi, kazın içine doldurunuz Fakat tepe tepe koyarak sıkışık bir hale getirmeyiniz Sonra ördeğin karnını dikip, üzerine soğan suyu ya da yoğurdu tarçın ile sürüp fırın tavasına koyarak biraz suyundan koyup fırına sürünüz, iki tarafı da nar gibi kızarana kadar bırakınız, istenirse ciğeri kavururken ayıklanmış fıstık, kuş üzümü ya da badem ile çekirdeksiz üzüm de karıştırılır Tuzu gerek içine, gerekse haşlanacak suya koyabilirsiniz



ÖRDEK GÖĞÜS

Malzeme:
5 adet ördek göğüs eti
3 adet patates
2 dal maydanoz
50 gram ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Birkaç ceviz içi
Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Kuş üzümlerinin yumuşaması için ılık suda bekletin Patatesleri yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin Çukur bir kaba alıp kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın Patatesli karışımı yuvarlak bir kalıbın içine aktarıp şekillendirdikten sonra kızdırılmış tavada her iki tarafını hafifçe kızartın Tavadan alıp fırın tepsisine aktarın Ördek göğüs etlerini de yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını hafifçe kızartın Yağsız ve kızdırılmış tavada etleri renk alıncaya kadar kızartın ve patateslerin yanına yerleştirin 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin Garnitür için ıspanakları yıkayıp süzün Soğan ve sarımsakları soyup kıyın ve 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ile ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavada pembeleşinceye kadar kavurun Ispanakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun Son olarak ceviz içleri ile kuş üzümlerini ilave edin Ocaktan alıp fırında pişirmiş olduğunuz ördek etlere ilave edin Sıcak olarak servis yapın



REZENELİ ELMALI ÖRDEK

Malzeme:
2 adet kırmızı elma
5 adet portakal
2 adet Kırmızıbiber
3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1adet kereviz
50 gram esmer şeker
Tuz

Ördek etini bol suda tuz ekleyerek haşlayın But ve göğüs kısmındaki etleri iri parçalara bölüp bir kenara ayırın Soğan, sarmısak, havuç ve kerevizin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın Kemiklerle beraber bir tencereye aktarın Kırmızı şarap ilave edip suyunu çektirin Ayrı bir tavada esmer şekeri karamelize edin 5 portakalın suyunu ekleyip kaynatın Karamelize sosu şaraplı karışıma ilave edip karıştırın Süzüp sos kabına alın Ördek etlerini, çekirdekleri temizlenmiş ve dilimlenmiş elmalarla birlikte zeytinyağında hafifçe kavurun Hazırlamış olduğunuz sostan ilave edip 5 dakika daha kavurun Ayrı bir tavada jülyen doğranmış rezene dallarını ve kırmızıbiberleri soteleyin Elmalı ördeği kabukları soyulmuş portakal dilimlerinin üzerine yerleştirin Kiraz domates, taze kekik dalı ve sotelenmiş sebzelerle servis yapın



HUMUSLU NARLI ÖRDEK TANDIR

Malzemesi:
1 adet bütün ördek
300 gr nohut
1 su bardağı tahin
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı yeşil fıstık
1 çay kaşığı kimyon
1/4 limon suyu
1 adet ayıklanmış nar
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak

Humus için:
Nohutlar akşamdan ıslatılır Yıkanıp tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir ve iyice pişirilir Köpüğü alınır Nohutlar pişince kabukları ayıklanır İyice ezip mikserde püre haline getirilir Karıştırma kabına alınan tahin, limon suyu, kimyon, tuz, karabiber, zeytinyağ karıştırılır, akıcı kıvama getirilir Tavada ısıtılıp servis tabağına alınır Fıstıklar tereyağında kavrulur, humusun üzerine dökülür Ördek etleri tiftiklenir, sonra humusun üzerine yerleştirilir Narlar üzerine serpiştirildikten sonra ördeğin sosundan bir kaşık üzerine dökülür ve servis edilir

Hazırlanışı:
Önce ördek temizlenir
Tuz, karabiber döküp zeytinyağ gezdirilir İnce doğranmış havuç, kuru soğan ve sarımsak eklenir, fırın tepsisine alınır 170 derecede 40 dakika kadar pişirilir Piştikten sonra etler kemiklerinden ayrılır

Alıntı Yaparak Cevapla