Yalnız Mesajı Göster

Balık İçin Soslar

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık İçin Soslar



Balık İçin Soslar



Bu soslar fırın,ızgara ve tavada yapılan balık yemeklerinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz özel tariflerdir

Yunan usulü zeytinyağlı sos (Skordalia) Ufalanmış ve ıslatılmış bayat ekmek veya patates püresi içine dövülmüş ceviz,zeytinyağı ve sirke ilavesi ile yapılır

Limonlu balık sosu:Eşit miktarda limon suyu ile zeytinyağına dövülmüş sarmısak ilave edip karıştırılarak hazırlanırDilerseniz içine ince ince doğranmış maydanoz veya taze soğan ilave edebilirsiniz

Sirke ve soğanlı balık sosu:Taze soğan ayıklanarak ince ince doğranır ve bir kaba alınırİçerisine zeytinyağı ve sirke ilave edilirAyıklanmış ve ince doğranmış dereotu ve bir miktar tuz eklenerek hazırlanır

Sicilya usulu zeytinyağlı sos (Sal Moriglio):Zeytinyağına limon suyunda çırpılmış otlar (kekik, maydanoz, biberiye) ve dövülmüş sarımsak ilavesi ile yapılır

Piedmonte usulü (Bagna Cauda) Dövülmüş sarımsağın,çeşitli baharatlı bitkilerin (kekik gibi) zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır

Cenova usulü sos (Pesto) Dövülmüş çam fıstığı ile fesleğenin zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır

Dalmaçya usulü sos:Rafine edilmemiş koyu ev tipi zeytinyağında dövülmüş sarımsağın dinlenmesiyle elde edilir

Marsilya usulu sos (Ailade):Dövülüp zeytinyağında dinlendirilmiş sarımsaklı karışıma
Dövülmüş ceviz ilavesi yapılırAyıklanmış ve ince doğranmış dereotu,sirke ve tuz ilave ederek karıştırılır(sirke sevmeyenler aynı miktarda limon suyu kullanabilir)

Alıntı Yaparak Cevapla