Konu
:
Balık İçin Soslar
Yalnız Mesajı Göster
Balık İçin Soslar
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık İçin Soslar
Balık İçin Soslar
Bu soslar fırın,ızgara ve tavada yapılan balık yemeklerinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz özel tariflerdir
Yunan usulü zeytinyağlı sos (Skordalia)
Ufalanmış ve ıslatılmış bayat ekmek veya patates püresi içine dövülmüş ceviz,zeytinyağı ve sirke ilavesi ile yapılır
Limonlu balık sosu:
Eşit miktarda limon suyu ile zeytinyağına dövülmüş sarmısak ilave edip karıştırılarak hazırlanır
Dilerseniz içine ince ince doğranmış maydanoz veya taze soğan ilave edebilirsiniz
Sirke ve soğanlı balık sosu:
Taze soğan ayıklanarak ince ince doğranır ve bir kaba alınır
İçerisine zeytinyağı ve sirke ilave edilir
Ayıklanmış ve ince doğranmış dereotu ve bir miktar tuz eklenerek hazırlanır
Sicilya usulu zeytinyağlı sos (Sal Moriglio):Zeytinyağına limon suyunda çırpılmış otlar (kekik, maydanoz, biberiye) ve dövülmüş sarımsak ilavesi ile yapılır
Piedmonte usulü (Bagna Cauda)
Dövülmüş sarımsağın,çeşitli baharatlı bitkilerin (kekik gibi) zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır
Cenova usulü sos (Pesto)
Dövülmüş çam fıstığı ile fesleğenin zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır
Dalmaçya usulü sos:
Rafine edilmemiş koyu ev tipi zeytinyağında dövülmüş sarımsağın dinlenmesiyle elde edilir
Marsilya usulu sos (Ailade):Dövülüp zeytinyağında dinlendirilmiş sarımsaklı karışıma
Dövülmüş ceviz ilavesi yapılır
Ayıklanmış ve ince doğranmış dereotu,sirke ve tuz ilave ederek karıştırılır
(sirke sevmeyenler aynı miktarda limon suyu kullanabilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul