Konu
:
Gaziantep Usulü Burma Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep Usulü Burma Kadayıf
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep Usulü Burma Kadayıf
Malzemeler
* 1 kg
çiğ burma kadayıf
* 1 kg
toz şeker
* 500 gr
Antep fıstığı içi * 600 gr
sade yağ
Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir
Yapılışı:
Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir
Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır
İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir
Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür
Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir
Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur
Süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür
Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür
Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur
ŞERBETİN HAZIRLANMASI:
1 kg
şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır
Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul