Yalnız Mesajı Göster

Gaziantep Usulü Burma Kadayıf

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Usulü Burma Kadayıf



Malzemeler

* 1 kg çiğ burma kadayıf

* 1 kg toz şeker

* 500 gr Antep fıstığı içi * 600 gr sade yağ

Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir

Yapılışı:

Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır

İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir

Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir

Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur Süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür

Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur

ŞERBETİN HAZIRLANMASI:

1 kg şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla