Konu
:
Yağlama (Kayseri Mutfağı)
Yalnız Mesajı Göster
Yağlama (Kayseri Mutfağı)
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlama (Kayseri Mutfağı)
HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su
SOS İÇİN:
250 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 adet sivri biber
Kırmızı biber
maydanoz
YAPILIŞI:
Kuru maya un ile karıştırılır
Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır
15-20 dakika bekletilir
Hamurdan bezeler alınıptabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir
Bir tavada kıyma soğan biber ve maydanoz kavrulur
İçerisine salça eklenip karıştırılır
1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır
Bir tepsiye ekmek konur
Üzerine karışımdan sürülür
Aynı işlem harç bitene kadar devam eder
Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır
Afiyet olsun
Servis Önerileri:
Üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz
Püf Noktaları :
Her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul