Yalnız Mesajı Göster

Yağlama (Kayseri Mutfağı)

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlama (Kayseri Mutfağı)







HAMUR İÇİN:

5 su bardağı un

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı maya

1 tatlı kaşığı tuz

Yeterince ılık su

SOS İÇİN:

250 gr kıyma

2 büyük soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

100 gr margarin

2 adet sivri biber

Kırmızı biber

maydanoz

YAPILIŞI:

Kuru maya un ile karıştırılır Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır15-20 dakika bekletilir Hamurdan bezeler alınıptabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir Bir tavada kıyma soğan biber ve maydanoz kavrulur İçerisine salça eklenip karıştırılır 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınırBir tepsiye ekmek konurÜzerine karışımdan sürülür Aynı işlem harç bitene kadar devam ederÜçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır Afiyet olsun

Servis Önerileri:

Üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz

Püf Noktaları :

Her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır

Alıntı Yaparak Cevapla