Konu
:
Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır
10 dk
bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenir
unun miktarını ölçmek istedim fakat annem; ” elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir” dedi
yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur unlu zeminde 6 beze haline getirilir
her bezeden 40-45 cm çapında ince yufka açılır
100 gr
tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur
3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülür
en üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılır
kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır
dikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir
1 saat sonra sertleşen rulolar bir elle sağa diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir
2 yemek kaşığı kadar ayrılan erimiş tereyağından böreğin üzerine sürülür ve mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir
(daha az kabarsın isterseniz daha az bekletebilirsiniz)
mayalanan börek 200 c fırında altıüstü eşit kızarıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul