Yalnız Mesajı Göster

Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)









1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır10 dk bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenirunun miktarını ölçmek istedim fakat annem; ” elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir” dediyumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur unlu zeminde 6 beze haline getirilir



her bezeden 40-45 cm çapında ince yufka açılır100 gr tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur



3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülüren üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılırkalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanırdikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir



1 saat sonra sertleşen rulolar bir elle sağa diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir



2 yemek kaşığı kadar ayrılan erimiş tereyağından böreğin üzerine sürülür ve mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir(daha az kabarsın isterseniz daha az bekletebilirsiniz)



mayalanan börek 200 c fırında altıüstü eşit kızarıncaya kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla