10-11-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşurenizi Buyrun
Malzemeler; (20-25 kase)
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı küp küp doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı küp küp doğranmış kuru üzüm
- 1 su bardağı küp küp doğranmış kuru incir
- 1 su bardağı soyulmuş badem
- 5 su bardağı toz şeker
- 30 adet kuru karanfil
- Üzerini süslemek için iri cekilmis ceviz, fındık, nar tanesi (zevkinize göre)
Hazırlanışı;
Buğday, fasulye ve nohudu bir gece önceden ıslatın Karanfili bir bardak sıcak suya koyun demlensin Ertesi gün sularını süzüp buğdayı büyükçe bir tencerede 15 su bardağı su ilavesiyle kaynatın, ayrı bir tencerede nohut ve fasulyeyi pişirin Buğdayın pişmesine yakın iyi pişmiş fasulye ve nohudu ekleyin Dibini tutmaması için sık sık karıştırın 5-10 dakika kaynadıktan sonra şekeri ilave edip erimesini bekleyin, (kıvamına şeker eridikten sonra karar verin, koyu ise kaynamış su ilave edebilirsiniz Soğuduğunda daha da koyulaşacağından çok yoğun olmamasına dikkat edin ) ardından kayısı, üzüm, badem ve karanfil suyunu ilave edin 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın, incirleri ekleyip kapağını kapatın dinlensin Servise sunmadan önce kaselere boşaltıp, üzerini ceviz, fındık, taze meyveler ve tarçınla süsleyebilirsiniz Afiyet Olsun!

|
|
|