Konu
:
Antep Katmeri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Katmeri
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Katmeri
Antep katmeri malzemeleri
4 su bardağı un
Tuz
Yarım limon
Su
Açmak İçin:
Sıvı yağ
Kaymağı İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
İç Harcı İçin:
Antep fıstığı
Toz şeker
Üzeri İçin:
Urfa sade yağı
Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz
Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz
Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz
Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz
Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz
Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz
Ortasına kaymaktan koyuyoruz
Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz
Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul