Yalnız Mesajı Göster

Antep Katmeri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Katmeri





Antep katmeri malzemeleri
4 su bardağı un
Tuz
Yarım limon
Su

Açmak İçin:
Sıvı yağ

Kaymağı İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik

İç Harcı İçin:
Antep fıstığı
Toz şeker

Üzeri İçin:
Urfa sade yağı

Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz
Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz
Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz
Ortasına kaymaktan koyuyoruz Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz
Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla