Konu
:
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
ENDONEZYA USULÜ SATAY PİLİÇ
50 gr
yer fıstığı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
250 gr
piliç çöp şiş
1,5 yemek kaşığı hindistancevizi
1/2 su bardağı süt
1/2 adet limon suyu
Esmer şeker
Taze zencefil
Tabasco sos
Yer fıstıklarının kabuklarını ayıklayın ve yağsız tavada kızartıp renkleri dönene kadar çevirin
Soğanı küp kesin
Sarımsağı ayıklayıp dilimleyin
Zencefili rendeleyin
Tavaya zeytinyağı koyun
İsınınca hepsini ekleyin
2-3 dakika çevirip ateşten alın
piliç çöp şişleri bu karışımın içinde en az 1 saat bekleterek marine edin
Barbekünüzü yakın
Çöp şişleri barbeküde yaklaşık 3-4 dakika pişirin
Şişleri aralıklar ile çevirerek her tarafının eşit kızarmasını sağlayın
Tavaya hindistancevizi, süt, esmer şeker, limon suyu ve tabasco sos ekleyip orta ateşte pişirin
2 dakika sonra ateşten alın
Fıstıkları ekleyip karışımı robottan geçirin ve sos kabına alın
Çöp şişler ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul