Yalnız Mesajı Göster

Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı



ENDONEZYA USULÜ SATAY PİLİÇ
  • 50 gr yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gr piliç çöp şiş
  • 1,5 yemek kaşığı hindistancevizi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 adet limon suyu
  • Esmer şeker
  • Taze zencefil
  • Tabasco sos

Yer fıstıklarının kabuklarını ayıklayın ve yağsız tavada kızartıp renkleri dönene kadar çevirin

Soğanı küp kesin Sarımsağı ayıklayıp dilimleyin Zencefili rendeleyin Tavaya zeytinyağı koyun İsınınca hepsini ekleyin 2-3 dakika çevirip ateşten alın piliç çöp şişleri bu karışımın içinde en az 1 saat bekleterek marine edin

Barbekünüzü yakın Çöp şişleri barbeküde yaklaşık 3-4 dakika pişirin Şişleri aralıklar ile çevirerek her tarafının eşit kızarmasını sağlayın

Tavaya hindistancevizi, süt, esmer şeker, limon suyu ve tabasco sos ekleyip orta ateşte pişirin 2 dakika sonra ateşten alın Fıstıkları ekleyip karışımı robottan geçirin ve sos kabına alın Çöp şişler ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla