Konu
:
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
NASİ GORENG (ENDONEZYA) / Kızarmış Pirinç
150 gr
pirinç
2 diş sarımsak
1 baş soğan
2 acı kırmızı biber
1 çorba kaşığı tatlı soya sosu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 tavuksu tablet
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
karabiber
tuz
150 gr
pirinci bol su ile haşlayın
İyice pişince süzün ve kuruyup içini çekmesi için bir kenara bırakın
Soğanı doğrayın
Küçük acı kırmızı biberleri iri iri kesin
Hepsini bir miksere koyun, üzerine sarımsakları, tuzu, karabiberi ilave edin ve hep birlikte çekin
Hoş, portakal renkli bir karışım elde edersiniz
Tavada sıvıyağı kızdırın
İçine soğanı atın, birkaç dakika kavurun
Tavuksu tabletini elinizle ufalayarak, tavadaki karışıma atın ve en son önceden haşlayarak süzüp bir kenara bıraktığınız pirinci ekleyin
Karıştırarak hep birlikte kavurun
Üzerine soya sosunu ve tatlı soya sosunu ekleyin
Tekrar, hep birlikte 10 dakika kadar kavurun
Yemeğiniz hafif yapışkan ve kuru bir görünüm kazanınca tavayı ateşten çekin ve Nasi goreng'i bir servis tabağına alın
Daha sonra tavaya bir parça yağ koyun
İçine bir yumurtayı kırın
Yumurtanız kızarınca ters çevirin, sarısı bir parça pişince Nasi goreng'in üzerine koyun ve sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul