Yalnız Mesajı Göster

Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı



MERMER PUDİNG (ENDONEZYA)

vanilyalı puding için:
  • 1 çorba kaşığı toz jöle
  • 100 gr şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 40 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • bir tutam tuz

çikolatalı puding için:
  • 1 ölçü vanilyalı puding malzemesi
  • 3 çorba kaşığı kakao

Mermer puding için, iki ayrı puding hazırlayın

Vanilyalı puding için; sütü, jöleyi, şekeri, mısır nişastasını, vanilyayı, bir adet yumurta sarısını, bir tutam tuzu, tereyağı ile birlikte derin bir tencereye koyun Tencerenin dibinden yavaş yavaş karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Yüksek kenarlı bir kaba koyarak buzdolabında donmaya bırakın

Donduktan sonra buzdolabından çıkarın Bir çorba kaşığı ile üstünden sıyırarak ince ince dilimler halinde derin bir kaba koyun

Daha sonra aynı malzemeden içine kakao katarak bir de çikolatalı puding hazırlayın Bunun için yine tüm malzemeyi kakao ile birlikte derin bir tencerede karıştırarak pişirin

Pişirdiğiniz kakaolu pudingi derin bir servis kabına boşaltın İçine, ince tabakalar halinde kestiğiniz beyaz puding parçalarını koyun ve soğuması için buzdolabına bırakın Soğuduktan sonra keserek dilim dilim servis yapın

Kestiğiniz dilimlerde, kahverengi içinde vanilyalı puding parçaları, beyaz beyaz aynı bir mermer görüntüsü verir

Alıntı Yaparak Cevapla