10-11-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
MERMER PUDİNG (ENDONEZYA)
vanilyalı puding için: - 1 çorba kaşığı toz jöle
- 100 gr
şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 40 gr
tereyağı
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- bir tutam tuz
çikolatalı puding için: - 1 ölçü vanilyalı puding malzemesi
- 3 çorba kaşığı kakao
Mermer puding için, iki ayrı puding hazırlayın
Vanilyalı puding için; sütü, jöleyi, şekeri, mısır nişastasını, vanilyayı, bir adet yumurta sarısını, bir tutam tuzu, tereyağı ile birlikte derin bir tencereye koyun Tencerenin dibinden yavaş yavaş karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Yüksek kenarlı bir kaba koyarak buzdolabında donmaya bırakın
Donduktan sonra buzdolabından çıkarın Bir çorba kaşığı ile üstünden sıyırarak ince ince dilimler halinde derin bir kaba koyun
Daha sonra aynı malzemeden içine kakao katarak bir de çikolatalı puding hazırlayın Bunun için yine tüm malzemeyi kakao ile birlikte derin bir tencerede karıştırarak pişirin
Pişirdiğiniz kakaolu pudingi derin bir servis kabına boşaltın İçine, ince tabakalar halinde kestiğiniz beyaz puding parçalarını koyun ve soğuması için buzdolabına bırakın Soğuduktan sonra keserek dilim dilim servis yapın
Kestiğiniz dilimlerde, kahverengi içinde vanilyalı puding parçaları, beyaz beyaz aynı bir mermer görüntüsü verir
|
|
|