Konu
:
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
FREKADO (ENDONEZYA) / Karışık Sebze Köftesi
1 baş soğan
1 su bardağı mısır
15 adet yeşil fasulye
2 havuç
2 su bardağı buğday unu
2 yumurta
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı beyaz biber
sıvıyağ
tuz
Fasulyeleri temizleyip, enine olarak ufak ufak doğrayın
Havuçların kabuklarını soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin
Hepsini sıcak suda 5 dakika haşlayın
Dondurulmuş mısırları biraz dışarıda bırakın, açılınca fasulyelerin ve havuçların üstüne ekleyin
(Konserve mısır da kullanabilirsiniz
) Bir parça daha kaynatıp, suyunu süzün ve soğumaya bırakın
Soğanı temizleyip kıyın
Kaynayıp süzülmüş sebzelerin üzerine koyun
Yumurtaları içine kırın
Beyaz biberi, tuzu ve buğday ununun 1 bardağını ilave ederek hep birlikte karıştırın
Sebzeler ve un iyice karışınca içine kalan unu ve suyu ilave ederek tekrar karıştırın
Karışımınız hazır olunca çok koyu ama biraz akıcı olmalıdır
Daha sonra derin küçük kepçelerin içine bu karışımdan biraz koyun
Arasına tekrar sebze karışımı ekleyin ve kızgın yağa daldırarak kepçenin içinde pişirin
Pişme sırasında kepçenin üst kısmının yağın içinde olmasına dikkat edin
Kızaran sebze köftelerim kepçeden çıkarın ve işleme, karışımınız bitinceye kadar devam edin
Sebze köftelerinizi sıcak sıcak bol yeşil bir salata ile servis yapın
Not:
Dilerseniz bu elde ettiğiniz karışımı yapışmaz bir kek kabını yağlayıp karışımı içine boşaltın ve 30 dakika kadar kızgın fırında pişirin
Pişmesini bir bıçakla kontrol edip (hafif yumuşak olmalı) çıkarın
Biraz soğuyunca kek kabından çıkararak dilim dilim keserek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul