Konu
:
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı
SATE AYAM (ENDONEZYA) / Tavuk Şiş
4 tavuk budu
1 baş soğan
hint safranı
toz kişniş
karabiber
tuz
sos için:
1/2 kavanoz yerfıstığı ezmesi
1/2 su bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı toz şeker veya 1 çorba kaşığı pekmez
3 çorba kaşığı kızartılmış soğan
1 çorba kaşığı kızartılmış sarımsak
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı toz acı kırmızı biber veya 2 tatlı kaşığı acı biber sosu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Kızartılmış soğan ve sarımsakları hazırlamak için; soğanları çok ince halkalar halinde doğrayın, sarımsakları da enine ince dilimler halinde kesin
Bir tavada sıvıyağı iyice kızdırın
Soğan ve sarımsakları ayrı ayrı kahverengi oluncaya kadar kızartın
Kağıt bir peçeteye çıkarın
Fazla yağını süzdükten sonra bir tepsiye sererek kurutun
Bu şekilde hazırladığınız soğan ve sarımsakları bir kavanoza koyarak buzdolabında en az 1 ay saklayabilirsiniz
Sate ayam'ın sosu için; tavada sıvıyağı kızdırın, içine kızartılmış soğan ve sarımsakları atın
Şekeri, kırmızı acı ve tatlı toz biberleri ilave edin
Bir çevirip içine yerfıstığı ezmesini ekleyin
Karıştırarak fıstık ezmesini inceltin
Suyu ekleyin, karıştırın ve hafif ateşte kaynamaya bırakın
Küçük bir tencerede suyu kaynatın
Tavuk butlarının derilerini ayırıp bu suya atarak pişirin
Böylece deri yağ ve toksin maddeyi atar
2-3 dakika kadar kaynatıp ateşten çekin
Derileri çıkarıp bir tabağa alarak soğumaya bırakın
Tavuğun derisi ayrılmış etlerini ince ve uzun parçalar halinde kesip bir tabağa koyun ve üzerine hint safranını atıp karıştırın
Kaynattığınız derileri de aynı şekilde kesin
Çöp şişlere etleri ve derileri ayrı ayrı uzunlamasına geçirin
Etlerin şişten sarkmamasına dikkat edin
Tatlı soya sosu elde etmek için; yağsız tavayı kızdırıp içine toz şekeri atın
Şeker eriyip hafif köpürerek karamelize olmaya başlayınca içine soya sosunu ilave edin, bir iki karıştırıp indirin
Veya soya sosunun içine pekmezi ilave edin ve karıştırın
Eğer varsa Manis ketçabı, yani tatlı soya sosu kullanın
Kızgın yapışmaz tavaya çok az yağ koyun
Hazırladığınız şişleri kızgın tavaya atın ve biraz kızarınca, çıkarıp tatlı soya sosunun içine batırıp tekrar kızgın tavaya atın
Şişlerin üzerine hafifçe bastırarak tatlı soya sosuna iyice bulayın
Hafif kızarınca çıkarıp tabağa alın
Yanında fıstık sosu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul