Yalnız Mesajı Göster

Filipinli Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Filipinli Yemekleri - Dünya Mutfağı



CHİCKEN ADOBO (FİLİPİNLER) / Sirkeli Tavuk
  • 1/2 kg iri kuşbaşı tavuk et
  • 1 küçük kase sirke
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tavuk etlerini derin bir kaba koyun Üzerine, sirkeyi, soya sosunu, tane karabiberleri, toz karabiberi ekleyin Sarımsakları soyun, iri iri kesin, defne yaprağı ile birlikte karışıma atın Bir kere karıştırıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın

Daha sonra derin bir tavayı kızdırın İçine yağ koymadan sirke, soya sosu ve baharatla marine edilmiş olan tavuk etlerini sosu ile birlikte tavaya boşaltın 20 dakika hafif ateşte pişmeye bırakın Etler iyice pişip, yumuşayınca başka bir tavada sıvıyağı kızdırın İçine derin tavadan çıkardığınız etleri ve sarımsakları atın ve birlikte kızartın Bu arada sirke ve soya sosu karışımını harlı ateşte kaynatarak fazla suyun buharlaşmasını sağlayın Daha sonra koyulaşmış sosu tavada kızaran et ve sarımsakların üzerine dökerek, tekrar birlikte 5 dakika kadar kaynatın Suyun fazlası buhaılaşır ve sos iyice koyulaşır Daha sonra servis tabağına tavuk etlerini sıralayın, üzerine sosunu dökerek, yanında haşlanmış pirinç ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla