10-11-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Mutfağı Tatlıları
Güllaç
İçindekiler Ölçü Miktar
Ceviz (dövülmemiş) 1 su bardağı 100 gram
Şeker 1 1/3 su bardağı 240 gram
Süt 7 1/2 su bardağı 1 5 kg
Güllaç 10 adet 250 gram
Nar 1/2 küçük boy 100 gram
Yapılışı
Cevizi döv veya makinede çek, 3 yemek kaşığı şekerle karıştır Sütü kaynat, şekeri kat, karıştır Güllaçların her birini ortadan ikiye kes, her parçayı sıcak şekerli sütle ıslat Ortalarına ceviz-şeker karışımından yarım yemek kaşığı koy Kenarlarını tepede toplayarak gül şekli ver, geniş ve derince bir servis tabağına yerleştir Üzerlerine kalan sıcak şekerli sütü dök, kapat Soğuyunca nar taneleri ile süsle
Kabak Tatlısı
İçindekiler Ölçü Miktar
Tatlı kabağı 1/4 orta boy 1700 gram
Şeker 2 3/4 su bardağı 500 gram
Ceviz (dövülmemiş) 1 su bardağı 100 gram
Yapılışı
Kabağı yıka, soy Çekirdeklerini çıkar, kalınlığı 4-5 santimetre olan parçalara kes Yayvan bir tencere ye diz Üzerine şekeri serp, kabak suyunu salıncaya değin, 4-5 saat kadar beklet Kapağı kapalı olarak suyunu çekene değin 1 saat kadar pişir Soğuyunca parçalamadan servis tabağına al Cevizi döv,
|
|
|