Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Mutfağı Tatlıları

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağı Tatlıları





Aşure



İçindekiler Ölçü Miktar
Dövme aşurelik buğday) 1 su bardağı 180 gram
Nohut 1/3 su bardağı 60 gram
Kuru fasulye 1/3 su bardağı 60 gram
Pirinç 2 yemek kaşığı 15 gram
Su 12 ½ su bardağı 25 kg
Kuru kayısı 10 adet 60 gram
Kuru incir 5 adet 125 gram
Kuru üzüm (çekirdeksiz) ½ su bardağı 50 gram
Portakal 1 küçük boy 120 gram
Şeker 1 2/3 su bardağı 300 gram
Gülsuyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Ceviz (dövülmemiş) 2/3 su bardağı 65 gram
Nar ½ küçük boy 50 gram

Porsiyon Adedi: 10

Yapılışı

Dövme, nohut, kuru fasulye ve pirinci yıka Kuru fasulye ve nohutu birer su bardağı, dövme, pirinç karışımını 2 su bardağı su ile birgün önceden ayrı ayrı ıslat Dövmeye 3, nohut ve fasulyeye ikişer su bardağı su ekleyip ayrı ayrı ocağa koy Dövmeyi taneler parçalanıp, nişastasını dışarı verinceye değin pişir Nohutu gerekiyorsa basınçlı tencerede haşla Kuru meyveleri yıka 1 ½ su bardağı su ile 2 saat ıslat Pişmiş malzemeleri ve kuru meyveleri bir tencede birleştir, 15 dakika pişir Portakalı soy, kabuğunu beyaz kısmı ile birlikte 1 santimetre kalınlığında, 3-4 santimetre uzunluğunda parçalara doğra Portakal dilimlerini 4-5 parçaya böl Kabuğu ile birlikte karışıma ekle, 5 dakika daha pişir Şekeri kat, 1-2 dakika pişir, ocağı kapat Gülsuyunu ekle, karıştır Servis kaselerine boşalt Üzerini ceviz ve nar taneleri ile süsle

Alıntı Yaparak Cevapla