Konu: Kömbe
Yalnız Mesajı Göster

Kömbe

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kömbe



Kömbe





Malzemeler:
  • 2 bardak erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 – 2 bardak toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı -toz halde tarçın, yenibahar, zencefil ve karanfil

(Baharat miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin Bu topları susama batırıp, susamlı kısım içe gelecek şekilde kalıba bastırın ve hızlıca çekerek kalıptan çıkmasını sağlayın Tepsiye, yağlı kağıt üzerine dizin Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin

Hamurunda yumurta olmadığı için uzun süre bayatlamadan da dayanan bir kurabiye bu Kapalı kutuda veya poşette saklayabilir

not:hatay da çok fazla pişirildiğin den kömbeyi kimse evde pişirmez,mahalle fırınların da sıraya girilir bayram dan 10 gün önce kilolarca kömbe pişirilirBugün 20 kilo da biz yaptık,öldüm yorgunluktan Fotolar benden

Kömbenin yapıldığı tahta kalıplar:



Alıntı Yaparak Cevapla