Konu
:
Kömbe
Yalnız Mesajı Göster
Kömbe
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kömbe
Kömbe
Malzemeler:
2 bardak erimiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1,5 – 2 bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kömbe baharatı -toz halde tarçın, yenibahar, zencefil ve karanfil
(Baharat miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz
)
Susam
Aldığı kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin
Bu topları susama batırıp, susamlı kısım içe gelecek şekilde kalıba bastırın ve hızlıca çekerek kalıptan çıkmasını sağlayın
Tepsiye, yağlı kağıt üzerine dizin
Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin
Hamurunda yumurta olmadığı için uzun süre bayatlamadan da dayanan bir kurabiye bu
Kapalı kutuda veya poşette saklayabilir
not:hatay da çok fazla pişirildiğin den kömbeyi kimse evde pişirmez,mahalle fırınların da sıraya girilir bayram dan 10 gün önce kilolarca kömbe pişirilir
Bugün 20 kilo da biz yaptık,öldüm yorgunluktan Fotolar benden
Kömbenin yapıldığı tahta kalıplar:
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul