Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Çikolata

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Çikolata







Malzemeler

Kaplaması için

* 150 gram bitter çikolata

İçi için

* 60 ml krema

* 90 gram bitter çikolata

* Portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı

1 Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir

2 Eritilen çikolatanın kalıba silme dolacak şekilde dökülür

3 Kalıp ters çevirilerek boşaltılır

4 Çikolata sıvanmış kalıp derindondurucuda 10 dakika dinlendirilir

5 Bu arada krema kaynatılıp altı kapatılır

6 Kremaya ufalanmış çikolata eklenip iyice eriyene kadar karıştırılır

7 Çikolatalı karışıma portakal kabukları ilave edilip ılıklaşması için bırakılır

8 Derindondurucuda soğuyan çikolata kalıbı bir kere daha çikolata ile doldurulup boşaltılır ve tekrar dondurucuda 15 dakika bekletilir

9 Donan çikolata kalıbının içine üstten bir parça boşluk kalacak şekilde portakallı krema doldurulur, derindondurucuda 20 dakika bekletilir

10 Kalan eritilmiş bitter çikolata ile portakallı karışımın üzeri kapatılıp, kalıp araları belirginleştirilip dondurulur

Alıntı Yaparak Cevapla