10-11-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzey Kıbrıs Mutfağı Ve Yemekleri

KIBRIS ROSTOSU (Kıbrıs) (4 kişi için)
Malzemeler :
* 800 gram süt danası,
* 50 gram sadeyağ,
* 1 bardak üzüm sirkesi,
* birkaç baş karanfil,
* birkaç parça dövülmemiş tarçın,
* üç – dört diş sarımsak, 1 baş soğan,
* 1/2 bardak zeytinyağı,
* yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı :
Süt danasının but tarafından bir parça alın Bunun türlü yerlerini ince ve sivri bir bıçakla delerek bu deliklere tarçın, karanfil ve sarmısak parçalarını yerleştirin Eti bir güvece yerleştirin ve üstüne, sirke döktükten sonra eti vakit vakit çevirerek bu salamurada bir gün dinlendirin Bir tencereye rendelenmiş soğanı, sadeyağı ve yarım bardak zaytinyağını koyup kabı ateşe oturtun Soğanları iyice ölünceye kadar karıştırarak kavurun Soğanlar iyice pembeleşince bir gün salamurada dinlendirilmiş eti iyice süzdükten sonra tencerenin içine koyun Tuzlayıp biberledikten sonra her yanını iyice pembeleşinceye kadar kavurun
Etin her yanı iyice kızarınca tencerenin ağzını bir yağ kâğıdıyle örtüp kâğıdın üstüne tencerenin kapağını kapatın ve eti vakit vakit çevirerek birbuçuk saat hafif ateşte pişirin
Et iyice pişince (Bunu anlamak için çatalı ete batırını Kolaylıkla batarsa pişmiş demektir) bunu servis tabağına alın Dilim dilim kestikten sonra salçasını üstüne dökün Servis tabağının çevresini de püre patatesle veya sote edilmiş bezelyeyle süsledikten sonra servis yapın

ZEYTİNLİ EKMEK
Malzemeler :
* 3 su bardağı un,
* 3 yumurta,
* 3/4 su bardağı sıvı yağ,
* 1′er su bardağı süt ve zeytin,
* kabartma tozu,
* taze nane,
* tuz
Yapılışı :
Yumurtaları çırpın Sırasıyla yağı, tuzu, sütü, unu ve kabartma tozu çırparak üzerine ekleyin Çekirdekleri çıkarılıp, küçük küçük doğranmış zeytinleri, naneyi ilave edin Yaptığınız hamuru kek kalıbına döküp 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin
|
|
|