Konu
:
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı
BALIK PUDİNGİ (FİNLANDİYA)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
800 gram yayın veya mersin) balığı
20 gram tereyağı,
2 kaşık patates nişastası,
1/4 litre süt,
1/4 litre çiğ krema,
biraz cezi bevva,
yeteri kadar kurutulmuş ekmek tozu,
tuz ve karabiber
Yapımı
Bir puding kalıbını bol şekilde yağa buladıktan sonra üstüne kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli
Kalıbı sağa sola çevirip ekmek tozlarının yağa yapışmasını temin ettikten sonra yapışmayanların dökülmesi için kalıbı ters çevirmeli
Sonra kalıbı düzgün bir şekilde bir kenara koymalı
Balık dilimlerini bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra kurulamalı ve makineden iki-üç defa geçirip kıymalı
Kıyılmış balığı yayvan bir porselen kâseye boşaltmalı
Buna az sütte eritilmiş patates nişastasını katmalı
Tuzunu, cevz-i bevva-sını ve karabiberini serptikten sonra bunları karıştırarak birbirine yedirmeli
Karıştırmaya devam ederken kalan sütü sicim gibi ince akıtarak katmalı
Hemen arkasından da çırpılmış kremayı azar azar katmalı ve karışımı yarım saat kadar çırparcasına karıştırmalı
Bu süre sonunda karışımı puding kalıbına boşaltmalı
Üstünü de bir yağlı kâğıtla örtmeli
Fırına puding kalıbını rahatça alacak büyük bir kap koymalı
Bunun içine de kalıbın üçte ikisine ulaşacak kadar kaynar su döktükten sonra kalıbı bu benmarinin içine oturtmalı
Balık pudingini 200 dereceye göre kızdırılmış termostatlı fırında elli dakika kadar benmari içinde pişirmeli
Benmarideki su azalırsa gerektiğinde yeteri kadar kaynar su katılmalıdır ki kalıptaki karışımın her yanı aynı derecede pişmiş olsun
Balık pudingi pişince kalıbı benmarisiyle fırından çıkarmalı
Kalıptaki yağ kağıdını (veya yağlı kâğıdı) çıkarıp attıktan sonra puding kalıbını benmariden çıkarmalı ve ısıtılmış bir servis tabağına başaşağı ederek içindekini bu tabağa aktarmalı
Tabağın çevresini isteğe göre haşlanmış patatesle, füme edilmiş som balığıyle, bir-iki dilim limon parçasıyle ve maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul