Yalnız Mesajı Göster

Fransız Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Yemekleri - Dünya Mutfağı



KALIPTA BRİYOŞ
  • 500 gr un
  • 1 kahve kaşığı maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Biraz tuz
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr margarin
  • 50 gr pudraşekeri

Unu hamur tahtasına eleyiniz

Ortasını açıp, mayayı koyup, ılık sütün yarısıyla mayayı ezip, üre hazırlayınız

Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp, 1 yumurtayı, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurunuz

Üzerini örtüp ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırınız

Varsa papatya kalıpları, yoksa kek kalıbını yağlayıp, yarıya kadar bu hamurdan koyunuz

Kalıpları tekrar ılık bir yere koyup, mayalandırınız

Mayalanınca üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, orta ısılı fırında kalıpların altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz

Kalıptan çıkarıp, soğutup, dilimleyerek servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla