Yalnız Mesajı Göster

Sakatat Yemekleri

Eski 10-11-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri







Fransız Usulü Ciğer

MALZEMELER

600 gram dana ciğeri

500 gram domates

2 adet kuru soğan

2 diş sarmısak

biraz un

100 gram margarin

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sirke

1/2 çay kaşığı toz şeker

1/2 demet kıyılmış maydonoz

2-3 yaprak adaçayı

Fransız Usulü Ciğer Tarifi

Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın

Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 15 çay bardağı sıcak su katın Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın



Ciğer Pakistan Usulü

MALZEMELER

750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)

4 Diş Sarmısak (dövülmüş)

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Limonun Suyu

1/4 Su Bardağı Tereyağ

Ciğer Pakistan Usulü Tarifi

Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz

Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz

Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz



TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI

Malzemeler

Yarım kg temizlenmiş kuzu işkembesi

10 su bardağı su

5-6 diş sarmısak

3 adet defne yaprağı

3 çorba kaşığı tepeleme un

2 adet yumurta

İŞKEMBE ÇORBASI

Temizlenmiş işkembeleri birkaç su yıkayıp, düdüklü tencereye alınÜzerine 10 su bardağı suyu,sarımsakları, defne yapraklarını ilave edip, işkembeler yumuşayanadek pişirin Sonra işkembeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, fındık iriliğinde parçalar halinde doğrayın, işkembelerin haşlanma suyundan bir kepçe alıp, unu topaksız bulamaç kıvamına getirerek tencereye aktarın Ardından doğranmış işkembeleri katınTuzunu ayarlayın Ağır ateşte ve karıştırarak çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin Bir kapta yumurtaları ve sirkeyi 1 tutam tuz ile çırparak iyice karıştırın, içine karıştırarak bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip tekrar çırpın Ağır ağır ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin Karıştırmaya ara vermeden çorbayı bir taşım daha kaynatarak ateıten alın Üzerine kırmızıbiberli tereyağ gezdirerek servis yapın

Not: işkembe çorbasını, sirkeyle karıştırılmış dövülmüş sarımsaklı sosla birlikte servis yapabilirsiniz



Acılı İşkembe
Malzemeler

işkembe

3adet soğan

5diş sarımsak

1kaşık biber salçası

sıvıyağ

Tarif

İşkembeyi kareler halinde doğrayın ve haşlayın Soğan ve sarımsağı yağda kavurun salçasını katın Haşladığınız işkembeyi de süzüp soğana ilave edin 1bardak su katın ve pişmeye bırakın Soğuk olarak servis edilir

Acılı İşkembe


Alıntı Yaparak Cevapla