10-11-2012
|
#6
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakatat Yemekleri

Fransız Usulü Ciğer
MALZEMELER
600 gram dana ciğeri
500 gram domates
2 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
biraz un
100 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı toz şeker
1/2 demet kıyılmış maydonoz
2-3 yaprak adaçayı
Fransız Usulü Ciğer Tarifi
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1 5 çay bardağı sıcak su katın Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın

Ciğer Pakistan Usulü
MALZEMELER
750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ
Ciğer Pakistan Usulü Tarifi
Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz
Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz
Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI
Malzemeler
Yarım kg temizlenmiş kuzu işkembesi
10 su bardağı su
5-6 diş sarmısak
3 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
2 adet yumurta
İŞKEMBE ÇORBASI
Temizlenmiş işkembeleri birkaç su yıkayıp, düdüklü tencereye alın Üzerine 10 su bardağı suyu,sarımsakları, defne yapraklarını ilave edip, işkembeler yumuşayanadek pişirin Sonra işkembeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, fındık iriliğinde parçalar halinde doğrayın, işkembelerin haşlanma suyundan bir kepçe alıp, unu topaksız bulamaç kıvamına getirerek tencereye aktarın Ardından doğranmış işkembeleri katın Tuzunu ayarlayın Ağır ateşte ve karıştırarak çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin Bir kapta yumurtaları ve sirkeyi 1 tutam tuz ile çırparak iyice karıştırın, içine karıştırarak bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip tekrar çırpın Ağır ağır ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin Karıştırmaya ara vermeden çorbayı bir taşım daha kaynatarak ateıten alın Üzerine kırmızıbiberli tereyağ gezdirerek servis yapın
Not: işkembe çorbasını, sirkeyle karıştırılmış dövülmüş sarımsaklı sosla birlikte servis yapabilirsiniz

Acılı İşkembe
Malzemeler
işkembe
3adet soğan
5diş sarımsak
1kaşık biber salçası
sıvıyağ
Tarif
İşkembeyi kareler halinde doğrayın ve haşlayın Soğan ve sarımsağı yağda kavurun salçasını katın Haşladığınız işkembeyi de süzüp soğana ilave edin 1bardak su katın ve pişmeye bırakın Soğuk olarak servis edilir
Acılı İşkembe
|
|
|