Konu
:
Patatesli Boşnak Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Boşnak Böreği
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Boşnak Böreği
MALZEMELER
1 kg Un
3,5 Su bardağı su
5-6 Çay kaşığı tuz
125 gr Tereyağı
1 Su bardağı sıvı yağ
İçi İçin: 8 adet büyük boy haşlanmış patates
HAZIRLANIŞI
Hamuru yoğuracağınız kaba unu koyun ortasını açın
Tuzunuzu ve ılık suyu döküp yoğurun hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak kıvamına dikkat edin
İkiye bölüp üstünü havluyla örtüp 1 saat beklemeye bırakın
Bu arada haşladığınız patatesleri rendeleyin içine tercihe göre sıvıyağ ya da tereyağı tuz baharat arzu ederseniz kırmızı pul biber ekleyin karışımı hazırlayın
Tereyağını eritin sıvı yağı da ekleyip bir hışım kızdırın
Hamurunuzu dinlendirdikten sonra masaya hafif un serpin hamuru merdaneyle inceltin üstünü kaplayacak şekilde yağlayın ve elinizle sofra genişliğinde hamuru açın köşelere hazırladığınız patates karışımını düzenli şekilde dizin
Kenardan hamurla patateslerin üstünü kapatın ve dıştan içeri doğru yuvarlayarak rulo halinde sarın yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dolayın
Aynı işlemi diğer hamura da uygulayıp diğer hamurun kaldığı yerden birleştirip tepsiye dolayın
Ve ısıtılmış fırına verip pişirin
Fırından aldıktan sonra üstüne hafif su serpin sakın soğumaya bırakmayın sıcak sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul