10-11-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çökelekli Yemek Tarifleri

Çökelekli Papatya Böreği
Malzemelerimiz; 100 gr çökelek, 1 demet maydanoz, 2 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu, 10 yaprak milföy hamuru
Papatya Böreği Hazırlanışı; Milföy hamurlarımızı çzödürüp merdanemiz ile hafirce inceltiyoruz Şekilli kurabiye kalıplarımız ile yaprak şeklinde keselim hamurumuzu Çiçek şeklinde kesdiğimiz hamurumuzun üzerine peynirli karışımımızı yayalım ve diğer milföy parçalarımızı üzerine kapatalım Yaprak şeklindeki milföy parçalarımızın üzerine bıçakla derin bir çizgi yapalım Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200 derece ısıda olan fırınımızda üst kısımları pembeleşene kadar pişirelim
Not: Damak tadınıza göre çiçeklerimizin ortasına şekilli olarak çörek otu ve susam serpiştirelim Afiyet olsun

KÖY YUFKASI BÖREĞİ(TAVA BÖREĞİ)
MALZEMELER:
* 4 adet köy yufkası
* Sos için;
* 2 adet yumurta
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yarım çay bardağı süt
* 1 çay kaşığı karbonat,tuz ve karabiber
İçi için;
* Bir kase çökelek ,1 çay bardağı kaşar rendesi ve pulbiber
* (ben fazladan ebegömeci otu ve ısırgan otuda kattım çiğ olarak iri iri doğradım
* tabiki birazda zeytinyağı)
YAPILIŞI:
* Sos için;yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpın
* Tuz,karbonat ve karabiber ekleyin
* Geniş bir tavayı yağlayın ve ilk yufkayı tavadan kenarları taşacak şekilde bütün olarak serin
* Yaptığınız sostan fırçayla her yerine sürün
* İkinci yufkayı 2-3 parçaya bölüp, üzerine yayın ve tekrar sostan sürün
* İç mazlemeyi karıştırın ve yarısını yufkaların üzerine yayın
* Üçüncü yufkayı yine 2-3 parçaya bölüp,yayın ve sostan sürün
* Kalan iç malzemeyi yerleştirin Üzerine dördüncü ve son yufkayıda 2-3 parçaya bölerek yerleştirin ve sostan sürün
* Son olarak ilk yufkanın tavadan taşan kenarlarını ortada birleştirin Kalan sosu üzerine gezdirin ve 10-15 dakika dinlendirin
* Orta ateşte böreğinizin her tarafını kızartın Tavanın kapağı varsa onunla,yoksa tava büyüklüğünde bir tabakla böreği ters çevirin ve diğer yüzünüde kızartın Sıcak sıcak servis edin
|
|
|