Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Nohutlu Mantı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Nohutlu Mantı



Malzemeler :
Hamuru İçin:

2 Su B Un

2 Yumurta

1 Çay K Tuz

Su

İç Harcı İçin:

1 Kase Haşlanmış Nohut

Üzeri İçin:

2 Haşlanmış Tavuk Budu

1 Kase Yoğurt

1 Çorba K Tereyağı

2 Diş Sarımsak

Toz Kırmızı Biber

Hazırlanışı:

Mantının hamuru için; unu yumurtayı tuzu ve suyu bir kabın içine koyarak hepsini karıştırıyoruz Hamur kıvama gelene kadar un koyup yoğuruyoruz

Daha sonra tezgaha un dökerek hamurumuzu merdaneyle açıyoruz Hamur iyice açıldıktan sonra mantı kesme aletiyle kare kare kesiyoruz Kestiğimiz hamurların içine birer tane nohut koyarak kapatıyoruz ve mantıları tepsimize koyuyoruz

180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz

Fırından çıkardığımız mantının üzerine haşladığımız tavuğun suyunu döküyoruz Üzerini kapatıp bekletiyoruz

Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz Bir tavada tereyağını ve kırmızı biberi kavurup mantının üzerinde gezdiriyoruz

Son olarak da parçaladığımız tavukları mantımızın üzerine koyuyoruz

(püf noktası: hamur açıldıktan sonra üzerinde un kalmamalıdır; kalırsa yapışmaz)

Alıntı Yaparak Cevapla