Konu
:
Etnik Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Etnik Yemek Tarifleri
10-11-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Etnik Yemek Tarifleri
Makedon Yemekleri
Türkiye'de yaşayan Makedon asıllıların mutfağından yemek tarifleri
SİYAH ERİKLİ YAHNİ
1 kg
kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
10–15 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
5 adet çarliston biber
6–7 adet defne yaprağı
15 adet kadar siyah kuru erik
5 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay bardağı elma sirkesi
1 su bardağı su
5–6 adet marul yaprağı
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yağı ve etleri koyup, kavuralım
Etler kavrulduktan sonra arpacık soğan (bütün halde) ve sarımsakları (diş olarak) ilave edip ara sıra karıştırarak on dakika daha pişirelim
Su ve salçayı koyup salça eriyene kadar çevirelim
Defne yaprakları, tuz, karabiber, çarliston biberleri (küçük doğranmış) ve sirkeyi üzerine koyup 4–5 dakika daha pişirelim
Erikleri koyup üç dakika daha pişirip, iri doğranmış marulları ilave edip iki dakika kısık ateşte bekletip ocaktan alalım
Kenarlarına taze marul yaprakları yerleştirilmiş tabakta servis yapalım
TİYANİSA
2 yumurta, bir çay kaşığı kabartma tozu(ya da yemek sodası), 3 yemek kaşığı yoğurt bir kasede çırpılır
Ardından 3 kaşık un eklenir
Hamurun akışkan olması gerekir
Bir tavada yağ kızgın hale getirilir
Tavaya bir kaşık büyüklüğünde hamur parçaları kızgın yağın içine bırakılır
Alt ve üstü kızarınca tepside peçete ile fazla yağı alınarak sıcak servis edilir
Not: Sabah kahvaltısında Fransızlar için krep neyse ondan çok daha lezzetli olan tiyanisa da Makedonlar için odur
KAYMAÇİNA
Malzeme:
1 kilo süt
6 yumurta
13 çorba kaşığı toz şeker
Hepsi birlikte yumurta teli ile çırpılır ve bir kaba dökülür
Su dolu tepsinin içine kap yerleştirilip 175 derece fırında 75 dakika pişirilir
İRMİK TATLISI
Malzeme:
½ kilo süt
125 gr
Margarin
4 yumurta
Şurubu: 4 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
1 – 2 bardak limon suyu
Süt ve yağ kaynatılır
1 su bardağı irmik tencereye atılır
Hamurun içine yumurtalar atılıp yedirilir
Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile parça parça halinde hamurlar alınarak konur
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir
Pembeleşinceye kadar pişirilir
Şurubu:
4 bardak su ile şeker kaynatılır
Fırından tepsi çıkarılır ve tatlılar bıçak yardımı ile kaldırılır ve üzerine ılık şurup dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul