Yalnız Mesajı Göster

Etnik Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etnik Yemek Tarifleri




Makedon Yemekleri
Türkiye'de yaşayan Makedon asıllıların mutfağından yemek tarifleri


SİYAH ERİKLİ YAHNİ
1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
10–15 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
5 adet çarliston biber
6–7 adet defne yaprağı
15 adet kadar siyah kuru erik
5 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay bardağı elma sirkesi
1 su bardağı su
5–6 adet marul yaprağı
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yağı ve etleri koyup, kavuralım Etler kavrulduktan sonra arpacık soğan (bütün halde) ve sarımsakları (diş olarak) ilave edip ara sıra karıştırarak on dakika daha pişirelim Su ve salçayı koyup salça eriyene kadar çevirelim Defne yaprakları, tuz, karabiber, çarliston biberleri (küçük doğranmış) ve sirkeyi üzerine koyup 4–5 dakika daha pişirelim Erikleri koyup üç dakika daha pişirip, iri doğranmış marulları ilave edip iki dakika kısık ateşte bekletip ocaktan alalım Kenarlarına taze marul yaprakları yerleştirilmiş tabakta servis yapalım


TİYANİSA

2 yumurta, bir çay kaşığı kabartma tozu(ya da yemek sodası), 3 yemek kaşığı yoğurt bir kasede çırpılır Ardından 3 kaşık un eklenir Hamurun akışkan olması gerekir Bir tavada yağ kızgın hale getirilir Tavaya bir kaşık büyüklüğünde hamur parçaları kızgın yağın içine bırakılır Alt ve üstü kızarınca tepside peçete ile fazla yağı alınarak sıcak servis edilir

Not: Sabah kahvaltısında Fransızlar için krep neyse ondan çok daha lezzetli olan tiyanisa da Makedonlar için odur


KAYMAÇİNA
Malzeme:
1 kilo süt
6 yumurta
13 çorba kaşığı toz şeker

Hepsi birlikte yumurta teli ile çırpılır ve bir kaba dökülür Su dolu tepsinin içine kap yerleştirilip 175 derece fırında 75 dakika pişirilir


İRMİK TATLISI
Malzeme:
½ kilo süt
125 gr Margarin
4 yumurta
Şurubu: 4 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
1 – 2 bardak limon suyu

Süt ve yağ kaynatılır 1 su bardağı irmik tencereye atılır Hamurun içine yumurtalar atılıp yedirilir Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile parça parça halinde hamurlar alınarak konur Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir Pembeleşinceye kadar pişirilir

Şurubu:
4 bardak su ile şeker kaynatılır Fırından tepsi çıkarılır ve tatlılar bıçak yardımı ile kaldırılır ve üzerine ılık şurup dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla