Yalnız Mesajı Göster

Etnik Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etnik Yemek Tarifleri




Yahudi Yemekleri
Türkiye'de yaşayan Yahudi asıllıların mutfağından yemek tarifleri


GİZADOS
(Ciğerli kuru fasulye)
MALZEMELER:
Yarım kg kuru fasulye
250 gram dana ciğeri
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 çorba kaşığı dolusu margarin
1 adet büyük boy soğan
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
2 adet yeşil biber

HAZIRLANIŞI:
Akşamdan fasulyeyi temizleyip iyice yıkayın Sonra tencereye yeterince su doldurup ıslatın Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın Soğanı ufak ufak doğrayın Tencereye yağı koyup pembeleştirin Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin Ciğerleri büyük parçalara bölün ve tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun Fasulyelerin üzerine ekleyin 1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunun


PANADERO MACARENOS
(Fırıncının makarnası)
MALZEMELER:
1 paket fiyonk makarna (haşlanmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet kabak (halka halka doğranmış)
3 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
Kırmızıbiber (şerit şerit doğranmış)
Yarım çay kaşığı Hint cevizi rendesi
1 su bardağı fesleğen (ince kıyılmış)
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Tavada yağı ısıtıp, soğan ve sarımsağı kavurun Sarımsağı yakmamaya özen gösterin Kabaklan ilave edip kavurun, bir süre sonra mantarları ve ardından biberleri ekleyin 10 dakika kadar pişirin Tuz, karabiber ve Hint cevizini (muskat) serpin Ocaktan alıp fesleğenleri ilave edin Başka bir tencerede süt, tereyağı ve unu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan alıp taze kaşar peynirini ilave edip karıştırın Fırın kabına makarnayı koyun, üzerine sebzeleri ekleyin Ardından beşamel sosu döküp karıştırın En üste kaşar peynirini serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin


PECHES
MALZEMELER:
250 gram beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 adet yumurta
1 adet soğan
Köfte baharı
Tuz
1 su bardağı ayçicek yağı
Yarım demet maydanoz
1 adet yaprakları ayrılmış marul

HAZIRLANIŞI:
250 gram balığı haşlayın Sudan aldıktan sonra, ayıklayın Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin Yoğurmaya devam edin Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı ayçicek yağını tavada kızdırın Balık köftelerini yağa atıp maşayla çevirerek kızartın Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin Üzerine köfteleri yerleştirin Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın


ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI

MALZEMELER:
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 kg çakal eriği
1 çorba kaşığı şeker
Gelincik balığı

HAZIRLANIŞI:
Balıklarını temizleyip tuzlayın Diğer tarafta çakal eriğini çukur bir tencerede, su katmaksızın, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin Ateşten aldıktan sonra tel süzgeçten geçirerek salça haline getirin Salçanm içine şekeri katıp karıştırıp beklemeye bırakın Balıkları pişireceğiniz kaba önce erik salçasını dökün Üzerine balıklan koyun En üstüne zeytinyağı döküp orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla