Yalnız Mesajı Göster

Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?







Malzemeler
2 tepeleme su bardağı un
1 çorba kaşığı yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Bir fiske tuz, 3 yumurta
Şurubu için 4,5 bardak su
35 su bardağı tozşeker, limon

Bir kapta bira mayasını, ılık sütün yarısıyla ezin
1 kahve fincanı un katıp iyice karıştırın
Üstü örtülü olarak iki misli kabarmasını bekleyin
Kabaran mayaya artan unu, sütü, eritilmiş yağı, pudra şekerini biraz tuz ve 3 yumurtayı katın
Elinizle çırparak hamuru toplayın
Üzerini örterek tekrar mayalandırın
Düz veya tırnaklı tartölet kalıplarının içlerini yağlayın
Kalıpların yarısına çıkacak yükseklikte hamur doldurup tekrar mayalandırın
Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Şeker, su ve limon suyu ile suluca şurup hazırlayın
Tatlıları kalıptan çıkartıp şuruba atın
Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte yarım misli genişleyene dek ısıtın
Tatlıları şuruptan çıkartın
Üzerine koylaştırdığınız şurubu gezdirin
Krem şanti ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla