Konu
:
Nohutlu Paça Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Paça Çorbası
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Paça Çorbası
Paça çorbasının Nohut ile uyumu, Nohutlu Paça Çorbası
Malzemeler:
10 adet koyun veya keçi paçası
(kemiklerinden ayrılmış, fındık büyüklüğünde doğranmış)
1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatıp haşlayın)
5 diş sarımsak
2 baş soğan
Sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
2 adet sivri biber
Toz tavuk bulyon
1 tutam kırmızı biber
Hazırlanışı:
Paçaları çok temiz bir şekilde yıkayın
Fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencerenin içine koyun
Ağzına kadar su doldurarak pişmeye bırakın
Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükleri kaşıkla alın
2 diş sarımsağı kaynama suyuna ilave edin
Pişen paçaları sudan çıkarın
2 baş soğanı ve 3 diş sarımsağı doğrayın
Tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyun, soğanları ve sarımsakları kavurun
Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin
Üzerine biraz sıcak su ekleyin ve karıştırın
Paçayı tencereye atın
Tuz, toz tavuk bulyon, kırmızı biberi çorbamıza ekleyerek karıştırmaya devam edin
Nohutu çorbamıza atın
Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra çorbamız servise hazır
Tencere
tv
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul