Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Hatay Halkasi.

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Hatay Halkasi.







HİNDİSTAN CEVİZLİ HATAY HALKASI

2,5 su b un

2 su b su

50 gr margarin

3 veya 4 yumurta

1 tatlı k tozşeker

1 çay k tuz

1 çorba k irmik

1 çorba k hindistan cevizi

1 çorba k nişasta

şerbeti için:

3,5 su b tozşeker

2,5 su b su

1 dilim limon

üzeri için:

hindistan cevizi

kızartmak için:

sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın

İçine tuzu ve şekeri de ekleyinDaha

sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak

pişirin Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya

bırakın Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın

En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin

Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurunElinizi

sıvıyağ ile yağlayınElinizin içine torba ile hamuru halka

şeklinde sıkıp soğuk yağa atın Tavanız dolunca altını

yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartınDaha önceden

hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti

emmesini sağlayın Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden

içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın

Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini

tavsiye ediyoruz uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir

lezzetİkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup

kullanmak gerekecek

biz buna hatayda züngül diyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla