Konu
:
Hindistan Cevizli Hatay Halkasi.
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Hatay Halkasi.
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Hatay Halkasi.
HİNDİSTAN CEVİZLİ HATAY HALKASI
2,5 su b
un
2 su b
su
50 gr margarin
3 veya 4 yumurta
1 tatlı k
tozşeker
1 çay k
tuz
1 çorba k
irmik
1 çorba k
hindistan cevizi
1 çorba k
nişasta
şerbeti için:
3,5 su b
tozşeker
2,5 su b
su
1 dilim limon
üzeri için:
hindistan cevizi
kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın
İçine tuzu ve şekeri de ekleyin
Daha
sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak
pişirin
Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya
bırakın
Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın
En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin
Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun
Elinizi
sıvıyağ ile yağlayın
Elinizin içine torba ile hamuru halka
şeklinde sıkıp soğuk yağa atın
Tavanız dolunca altını
yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın
Daha önceden
hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti
emmesini sağlayın
Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden
içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın
Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini
tavsiye ediyoruz
uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir
lezzet
İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup
kullanmak gerekecek
biz buna hatayda züngül diyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul