10-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sosisli Ekmek Dolması
5 adet yuvarlak Japon ekmeği
2-3 adet sosis
1-2 adet kornişon (çok küçük salatalık turşusu)
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
5-6 dal maydanoz yaprağı
Arzu ederseniz
1-2 dal dereotu
Ekmekleri tam ortadan enine ikiye ayırınız
Ortalarını hafif oyunuz
Diğer tarafta sosisleri küçük küçük karelere doğrayınız
Bir kaba yağı, küçük doğranmış soğanları koyup, hafif kavurunuz
Sonra doğranmış sosisleri koyup, biraz da onunla kavurunuz
Ateşten alıp, içerisine küçük doğranmış kornişon, maydanoz ve dere-otunu koyup, karıştırınız
Hazırladığınız bu içi oyulan ekmeklerin içine doldurunuz
Hazırladığınız bu ekmekleri servis yapacağınıza 10-15 dakika kala biraz fırına koyup, üstlerini hafif kızartınız
Fırından alıp, sıcakken servis yapınız
Not: Çok küçük yuvarlak sandviç ekmeği ile yapacağınız zaman, ekmekleri enine kesmeyip, içerisini oyup, tekrar aynı içi koyup, başka bir çeşit daha hazırlamış olursunuz
|
|
|