Yalnız Mesajı Göster

Sosisli Ekmek Dolması

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sosisli Ekmek Dolması



5 adet yuvarlak Japon ekmeği

2-3 adet sosis

1-2 adet kornişon (çok küçük salatalık turşusu)

1 adet soğan

1 çorba kaşığı sıvıyağ

5-6 dal maydanoz yaprağı

Arzu ederseniz

1-2 dal dereotu

Ekmekleri tam ortadan enine ikiye ayırınız

Ortalarını hafif oyunuz

Diğer tarafta sosisleri küçük küçük karelere doğrayınız

Bir kaba yağı, küçük doğranmış soğanları koyup, hafif kavurunuz

Sonra doğranmış sosisleri koyup, biraz da onunla kavurunuz

Ateşten alıp, içerisine küçük doğranmış kornişon, maydanoz ve dere-otunu koyup, karıştırınız

Hazırladığınız bu içi oyulan ekmeklerin içine doldurunuz

Hazırladığınız bu ekmekleri servis yapacağınıza 10-15 dakika kala biraz fırına koyup, üstlerini hafif kızartınız

Fırından alıp, sıcakken servis yapınız

Not: Çok küçük yuvarlak sandviç ekmeği ile yapacağınız zaman, ekmekleri enine kesmeyip, içerisini oyup, tekrar aynı içi koyup, başka bir çeşit daha hazırlamış olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla