Yalnız Mesajı Göster

Dana Böbreği Şarap Soslu (6 Kişilik)

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Böbreği Şarap Soslu (6 Kişilik)



MALZEMELER

1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş)

1 Soğan (ince doğranmış)

1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap

30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı

250 gr Mantar (temizlenmiş)

125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema

Baharat Torbası:

8 Sap Maydanoz

1 Fiske Kekik

1 Defne Yaprağı

HAZIRLANIŞI

Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir

Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasını ve şarabı ekleyiniz

Tencereyi harlı ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz

Bu arada, küçük bir tavada tereyağı eritiniz, köpükleri sönüp yağ kızınca, mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız Sonra tavayı ateşten alınız

Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz Ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız Yemeği, içinde piştiği tencereyle servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla