Konu
:
Pancar Yaprağı Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Pancar Yaprağı Dolması
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancar Yaprağı Dolması
1 kg pancar yaprağı
1 su bardağı kırık buğday
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 baş soğan
1'er çay kaşığı tuz nane karabiber pulbiber
Sosu İçin;
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Yarım fincan sıvı yağ
3 diş sarmısak
Buğday ve bulgur sıcak su ile ıslatılırak demlenmesi için ağzı kapatılarak 5 - 10 dk
beklenir
Bu arada ayrı bir tavada 2 baş soğanı rendeleyerek yağda kavururuz
Baharatı da eklendikten sonra kabarmış olan karışımın içine ilave edilerek yoğururuz
Pancar yaprakları hafifçe haşlandıktan sonra, hazırlanan harçlar kullanılarak yapraklar sarma şeklinde sarılır ve tencereye yerleştirilir
Üzerine 1 çay bardağı ılık su ve yarım fincan sıvı yağ ilave edilirek yaklaşık 20 - 30 dk
pişirilir
Sos olarak tavada kızdırılmış bir miktar yağa salça, nane ve kırmızıpulbiber ilave edilir
Pişen dolmanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırlanan sos dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul