Yalnız Mesajı Göster

Pancar Yaprağı Dolması

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Yaprağı Dolması



1 kg pancar yaprağı

1 su bardağı kırık buğday

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

2 baş soğan

1'er çay kaşığı tuz nane karabiber pulbiber

Sosu İçin;

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı salça

Yarım fincan sıvı yağ

3 diş sarmısak

Buğday ve bulgur sıcak su ile ıslatılırak demlenmesi için ağzı kapatılarak 5 - 10 dk beklenir Bu arada ayrı bir tavada 2 baş soğanı rendeleyerek yağda kavururuz Baharatı da eklendikten sonra kabarmış olan karışımın içine ilave edilerek yoğururuz Pancar yaprakları hafifçe haşlandıktan sonra, hazırlanan harçlar kullanılarak yapraklar sarma şeklinde sarılır ve tencereye yerleştirilir Üzerine 1 çay bardağı ılık su ve yarım fincan sıvı yağ ilave edilirek yaklaşık 20 - 30 dk pişirilir Sos olarak tavada kızdırılmış bir miktar yağa salça, nane ve kırmızıpulbiber ilave edilir Pişen dolmanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırlanan sos dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla