Konu
:
Arnavut Böreği - Bursa
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Böreği - Bursa
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Böreği - Bursa
Malzemeler:
1kg pırasa
1kg un
Sıvıyağ
1yemek kaşığı margarin
Yarım yemek kaşığı salça
Alabildiğine su
Tuz
Yapılışı:
Pırasalar soyulup yıkanıp ince ince doğranır
Tencereye alınıp sıvıyağ eklenir ve kısık ateşte kavrulur, az sonra salçası eklenir
1kg un elenip geniş bir kaseye alınır
Üzerine tuz eklenir, ortasına çukur açılıp elimizin dayanabileceği sıcaklıkta alabildiğince su eklenir ve yoğrulmaya başlanır
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur
Kavrulan pırasalar kenara alınıp soğumaya bırakılır
Hamur da 5dk kadar dinlenmeye bırakılır
Yarım paket margarin, 1 kaşık tereyağı, biraz sıvıyağ birlikte eritilir
Eritilen yağ ile tepsi yağlanır
Dinlenen hamurun yarısını bezeler haline getirip, unlayıp oklavayla açılır
Küçük boyda açılan hamurların her biri eritilen yağ ile yağlanır ve üst üste konulur
Her katı ekledikçe elle büyütülür
Hamurun bir kısmı tepsinin alt katına konur, araya hazırlanan pırasa yayılır, kalan hamurla kapatılır
Malzemelerin dışarı çıkmaması için kenarları ince ince kıvrılır
Kalan yağ üzerine dökülüp yayılır
200 derece fırında 40-45dk pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul