Yalnız Mesajı Göster

Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi







Malzemeler

Hamur için:

2 su bardağı un

½ çay kaşığı tuz

1 yumurta

2/3 su bardağı ılık su

İçi için:

250 gr kıyma

1 adet kiçik baş soğan

½ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı karabiber

Suyu için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı

1 adet kiçik baş soğan

1 yemek kaşığı salça (zevke göre)

½ tatlı kaşığı tuz

8 bardak su

Üstüne serpiştirmek için:

kuru nane

Tarif

Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin

İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun

1 mm kalınlığında yufkalar açın

Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin

Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin

Düşberenin suyunun hazırlanışı

Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun

İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin

Tuz ilave edip karıştırın

Sonra su ilave edip, kaynatın

Ateşin altını bir az azaltın

Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin

Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak

Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla