Konu
:
Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi
Yalnız Mesajı Göster
Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi
Malzemeler
Hamur için:
2 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
2/3 su bardağı ılık su
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet kiçik baş soğan
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
Suyu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
1 adet kiçik baş soğan
1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
½ tatlı kaşığı tuz
8 bardak su
Üstüne serpiştirmek için:
kuru nane
Tarif
Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin
İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun
1 mm kalınlığında yufkalar açın
Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin
Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin
Düşberenin suyunun hazırlanışı
Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun
İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin
Tuz ilave edip karıştırın
Sonra su ilave edip, kaynatın
Ateşin altını bir az azaltın
Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin
Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak
Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul