10-11-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastalar Burda
KREP PASTA

Pasta İçin Malzemeler
3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu
KREP PASTA TARİFİ
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur
PAVLOVA PASTASI

Üzeri için
2 yemek kaşığı antep fıstığı Pasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
1 poşet Pandispanya Un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
Krema için
1,5 su bardağı süt
4 çay kaşığı nescafe
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
40 g sütlü çikolata rendesi
PAVLOVA PASTA TARİFİ
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin
Soğutup enlemesine ikiye kesin
Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın
Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin İkinci patı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin
SÜNGER (HAMBURGER) PASTA

Pasta İçin Malzemeler
4 yumurta
1 5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı pudraşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
80 gram çilek marmeladı
250 gram çilek
1 yemek kaşığı pudraşeker
Yarım su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
SÜNGER PASTA TARİFİ
Yumurta ve tozşekeri krema haline gelene kadar 5 dakika mikserle çırpın Mısır unu, nişasta ve karbonatı bir kapta harmanlayıp iki kez eleyin Karışımı çukur bir kaseye alıp yumurta karışımının üstüne dökün ve karıştırın Hazırladığınız kek karışımı yağlanmış iki kalıba eşit miktarda dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Hazırladığınız kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın Krema, pudraşekeri ve vanilyayı mikserle çırpın Keklerden birini servis tabağına yerleştirin Servis tabağındaki kek parçasına önce çilek marmelatını sonra da krema karışımını sürün Üzerine çilekleri yerleştirin Diğer keki süslediğimiz diğer kek parçasının üzerine kapatın Üzerini fıstıkla süsleyip hazırladığınız pastayı servis yapın
AHUDUDULU PASTA

Üzeri için
2 paket sade toz kremşanti
2 su bardağı soğuk süt Pasta İçin Malzemeler
Kek için
60 gr margarin
2 kahve lincanı un
4 yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
1 tutam tuz
Ahududulu krema için
500 gr taze veya dondurulmuş ahududu
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
5 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yaprak jelatin
4 yemek kaşığı su
PASTA TARİFİ
Margarini eritip ılıtın Yumurtaları çırpın Şekeri ekleyip çırpın Un ve bir tutam tuz ilave edip çırpmaya devam edin Margarini ekleyip çırpın Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltın Sıcak fırında pişirin Soğumaya bırakın Ahududuların yarısını püre yapın Püreye yarım bardak şeker ilave edip karıştırın 3 bardak süte vanilya ve kalan şekeri ekleyip karıştırın Yumurta sarılarını mısır nişastasıyla çırpın Şekerli sütü ve yumurtalı karışımı bir tencerede pişirin Yaprak jelatinleri 4 kaşık ılık suda eritin ve kremaya ekleyip karıştırın Ahududu püresini karışıma ilave edip çırpın Keki enine 2 dilime kesin Alt dilimi kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine kremayı yayın Ayırdığınız ahududuların yarısını serpiştirin Diğer kek dilimini üzerine kapatın Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp kekin üzerini kaplayın Buzdolabında 30 dakika bekletip ahududularla ve kremşanti ile süsleyin
ÇİLEKLİ PASTA

Pasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
7 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1 5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 gr çilek
1 su bardağı file fındık
Krema için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta, vanilya
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı tereyağı
ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin Karıştırıp soğumaya bırakın Çilekleri yıkayıp süzün Ortadan ikiye kesin Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin
VİŞNELİ PASTA

Pasta İçin Malzemeler
4 yumurta
250 gr tozşeker
175grun
50 gr kakao
Çikolatalı krema için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
200 gr bitter çikolata
Vişne reçeli
Süslemek için
Vişne taneleri
Çikolata
VİŞNELİ PASTA TARİFİ
Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın Un ve kakaoyu bir kaba eleyin Yumurtalı karışıma kakaolu unu yavaş yavaş ilave edip çırpın Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve içine karışımı doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Kalıbından çıkarmadan soğutun Çikolatalı krema için, kremşantiyi bir bardak sütle mikserle çırpın ve bitter çikolatayı eritip karıştırın Pandispanyanın üzerine bolca vişne reçeli sürün Çikolatalı kremayı üzerini! ekleyin Buzdolabında 2 saat bekletin Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın Rendelenmiş çikolata parçaları ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın
BEYAZ ÇİKOLATALI DUTLU PASTA

Pasta İçin Malzemeler
185 gr sade bisküvi
80 gr eritilmiş tereyağı
3 çay kaşığı jöle
2 yemek kaşığı su
500 gr labne peyniri
2 su bardağı süt
300 ml krema
150 gr eritilmiş beyaz çikolata
250 gr siyah dut
DUTLU PASTA TARİFİ
Bisküvileri ufalayın Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın Üzerini streç folyo ile kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin Jöleyi suyla birlikte kısık ateşte eritin ve 5 dakika soğumaya bırakın Süt ve labne peynirini mikserle çırpın Jöleyi sütlü peynir karışımına ekleyin Krema ve eritilmiş beyaz çikolatayı da ilave edip karıştırın Hazırladığınız bu karışımı buzdolabında soğuttuğunuz bisküvi tabanının üzerine döküp üzerini düzeltin Üzerini streç folyo ile tekrar kapatıp buzdolabında bir gece bekletin Pastanın üzerini dutlarla süsleyip servis yapın
|
|
|