10-11-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastalar Burda
ŞEFTALİLİ SOĞUK PASTA

Pasta İçin Malzemeler
80 gr bitter çikolata
5 yumurta, 2 şeftali
1 su bardağı pudraşeker
Yarım litre soğuk süt
400 ml krema
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 limonun suyu, bir tutam tuz
Sos için
1 litre süt, 1 yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı konyak
50 gr margarin
ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarına pudraşeker ilave edip çırpın Bir başka kapta yarım litre soğuk süte 400 ml kremayı ilave edip karıştırın Yumurtaların aklarını bir kaseye alın Limon kabuğu, limon suyu ve bir tutam tuzu ilave edip çırpın Yumurta sarılı ve yumurta aklı karışımları büyük bir kapta karıştırın Kelepçeli kek kalıbına karışımın yarısını dökün Diğer yarısına eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın ve kalıba ekleyin Derin dondurucuda 4 saat bekletin Margarin hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın Kaynama noktasına gelene kadar karıştırın Tencereyi ocaktan almadan hemen önce margarini ekleyin Sosu tahta kaşıkla karıştırarak ılık hale getirin Soğuk pastayı servis tabağına alın Pasta üzerini şeftali dilimleriyle süsleyin ve sosuyla birlikte servis yapın
MİNİ ALMAN PASTASI

Pasta Kreması için
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya Pasta için Malzemeler
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Üzeri için
Pudra şeker
İnce çekilmiş antep fıstığı
ALMAN PASTA TARİFİ
Keki için, unu bir kaba alın Ortasını havuz şeklinde açın içine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin Unun etrafına tuz ve şekeri serpiştirin Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın Fırın tepsisini yağlayın Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin 175 dereceye ayarlı fırında pişirin Krema için, 2 yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bil tencereye aktarın Göz göz oluncaya kadaı karıştırarak pişirin Kekler pişip ılındıktan soma biraz üstten olmak üzere enlemesine ikiye kesin Kremayı krema sıkma torbasına doldurun Keklerin ortasına kremayı paylaştırın Pastaları üzerlerine pudra şeker serpip ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
AŞK PASTASI

Pasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
1 paket Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Dolgu için
1 poşet Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Krema için
1 paket Vanilinli Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt
Sos için 1 poşet Meyveli Sos, 2 çay bardağı su
AŞK PASTASI TARİFİ
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin
Önceden ısıtılmış fırında 160C de 30-40 dakika pişirin
Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin
Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın Kare pastanın üzerine muzlu dolgunun 2/3'ünü sürün ve ikinci kare pastayı kapatın
Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın Kalp şeklindeki pastaya kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci pastayı kapatın Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin Kalan sosu kalbin üzerine yayın
ÇİKOLATA SOSLU PASTA

Pasta İçin Malzemeler
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2,5 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
Pasta Sosu için
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın Sütü azar azar ekleyin Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın Margarin ve tozşekeri ekleyin Karıştırmaya devam edin Karışım koyulaşmaya başlayınca, tencereyi ateşten alın Hafif ılınınca, çırpılmış yumurtayı ekleyin Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin Ufalanmış bebe bisküvilerini ekleyin İyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltın Buzdolabında bir buçuk saat bekletin Bu arada sosu hazırlayın 2 çorba kaşığı kakao, tozşeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın Orta ısılı ateşte, koyulaşana dek pişirin Pasta Kalıbından çıkardığınız pasta üzerine sostan gezdirerek servis yapın
MUZLU MISIR GEVREĞİ

Malzemeler
1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
1 kase mısır gevreği
1 adet muz
1 çorba kaşığı dövülmüş karamelli şeker
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
Üzerine
1 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
Kıyılmış fındık
MUZLU MISIR GEVREĞİ TARİFİ
Sütü tencereye alın Üzerine muzlu pudingi ekleyin Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın Koyulaşana dek pişirip, tencereyi ateşten alın Sonra krem şanti ile soğuk sütü ekleyin ve katılaşana dek çırpın Buzdolabında yarım saat bekletin Hafifçe ılımış olan muzlu pudinge, mısır gevreğini ekleyin İyice karıştırın, istediğiniz bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba doldurun Üzerine muz dilimlerini yerleştirin Havanda iri kalacak şekilde dövdüğünüz karamelli şekeri, muzlarin üzerine serpin 2 çorba kaşığı kıyılmış fındığı ekleyin En üste de kalan mısır gevrekli pudingi ekleyin Üzerini bir kaşığın tersiyle düzeltin Kalıbı buzluğa koyun Yarım saat bekletin Alüminyum folyo yardımı ile tatlıyı kalıbın içinden çıkarın Ters yüz ederek, düz bir tabağa alın Üzerine rendelenmis çikolata ve kıyılmış fındık serpip servis yapın
|
|
|