10-11-2012
|
#6
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastalar Burda
LİMONLU İRMİK PASTASI

Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
Yarım limonun suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzerine
Limon dilimleri
İRMİK PASTASI TARİFİ
Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun Fazla kaynatmadan, sürekli karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın İrmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Margarini ilave edin
İyice karıştırıp ocaktan alın 25 cm çapındaki bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın İrmikli karışımı kalıba boşaltın Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın
ŞEFTALİLİ İRMİK PASTASI

Malzemeler
9 çorba kaşığı irmik
Dört buçuk su bardağı süt
12 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 adet şeftali
İRMİK PASTASI TARİFİ
Bir tencereye irmik, süt, tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu koyup, devamlı karıştırarak, önce yüksek, sonra kısık ateşte boza kıvamına gelene dek pişirin Ateşten alıp, 20x25 cm çapında yuvarlak kaba, irmikli malzemenin yarısını boşaltın Üzerine, dilimlenmiş şeftalileri dizin Kalan irmikli malzemeyi şeftalilerin üzerine boşaltıp, düzeltin Buzlukta soğuttuktan sonra servis yapın
İRMİK PASTASI

Malzemeler
12'şer çorba kaşığı irmik ve tozşeker
1 kg süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için Dövülmüş fındık
İRMİK PASTASI TARİFİ
Sütü, irmik, tozşekeri ve margarini tencereye alın Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba bosaltın Kabın her tarafına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün ıslak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzlestirin Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin Servis yapmadan önce üzerine yarım su bardağı dövülmüş fındık ilave edin
JÖLELİ PUDİNG

Malzemeler
1 paket limon jölesi
3 adet kivi
1 paket çilekli puding
İki buçuk su bardağı süt
6-8 adet bisküvi
JÖLELİ PUDİNG TARİFİ
Limon jölesini, paketin üzerindeki tariften yarım çay bardağı eksik su ile hazırlayın Kalıbı streç film ile kaplayıp, limonlu jölenin yarısını üzerine boşaltın Buzluğa koyup donmasını bekleyin Kivilerin kabuğunu soyup, dilimleyin ve bir kısmını ayırın Kalan kivi dilimlerini donmuş jölenin üzerine dizin Kalan limon jölesini de, kivilerin üzerine boşaltın Kalıbı tekrar donana kadar buzlukta bekletin Bu arada çilekli pudingi süt ile karıştırıp, üzeri göz göz olana dek pişirin Soğuduktan sonra mikserle 2 dakika çırpın Bisküvileri kırıp, dolaptan aldığınız jölenin üzerine serpiştirin Bisküvilerin üzerine, hazırladığınız pudingi yayın Servise dek buzlukta bekletin Daha sonra buzluktan alıp, servis tabağına ters çevirin Streç filmi çıkarıp, dilediginiz şekilde süsleyin Ayırdığınız kivi dilimlerini dizip, servis yapın
PRENSES TACI

Malzemeler
200 gram (13 çorba kaşığı) margarin
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
20 adet muzlu bebe bisküvisi
1 paket vanilya
Üzerine
Üç buçuk su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
PRENSES TACI TARİFİ
Margarini eritin ve unu ekleyin Bir-iki kez çevirip süt ve tozşekeri ilave edin Bu karışımı, muhallebi kıvamı alana dek, karıştırarak pişirin Daha sonra ocaktan alın ve vanilyayı katıp, mikserden geçirin İrice dövülmüş bebe bisküvisini ilave edin Islatılmış ve ortası delikli yuvarlak bir kek kalıbına muhallebiyi dökün Bir gece buzdolabında bekletin Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabagına alın Tekrar buzdolabına koyun Bu arada kakaolu pudingi sütle pişirin Ilınınca, dolaptan aldığınız tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın
|
|
|