10-11-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastalar Burda
HALLEY PASTA

Sosu İçin
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçinHindistancevizi Pasta İçin Malzemeler
5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması İçin
yarım litre süt
7 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri
HALLEY PASTA TARİFİ
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin Sos için gereken malzemeleri karıştırın Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın
Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Labne ekleyip karıştırın Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin
ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA

Pasta İçin Malzemeler
2 poşet krem şanti
2 çay bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
24 adet pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı dövülmüs ceviz
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı badem
(sıcak suda bekletilip, kabuklari soyulmuş)
Pasta Sosu için
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA TARİFİ
Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin İyice yoğurun Yuvarlak bir cam kaba, streç film serin Üzerine bisküvili karışımı yayın Buzlukta dondurun Pasta iyice donunca, ters çevirin Üzerine bademleri batırın Tekrar buzluğa alın Bu arada sosu hazırlayın Bunun için kakao, mısır nişastası ve tozşekeri süte ilave edin Ocakta, muhallebi kıvamı alana dek pişirin Daha sonra pasta sosunu ocaktan alın İyice ılınınca, buzluktan aldığınız pasta üzerini sosla iyice kaplayın ve dilimleyip pasta tabaklarına servis yapın
GÖÇMEN PASTA

Pasta İçin Malzemeler
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
Üç buçuk su bardağı un
Krema için Malzemeler
1 kg süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Süslemek için
Portakal kabuğu
GÖÇMEN PASTA TARİFİ
Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın Margarini ve sütü ekleyip karıştırın Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin Hamuru 9 eşit parçaya bölün Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin Kremanın yarısını ayırın Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayı sürün Pasta süslemek için doğranmış portakal kabuğu kullanabilirsiniz
Asçının notu Toz amonyağı aktarlarda bulabilirsiniz
FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA

Pasta İçin Malzemeler
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 paket kakao
3 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı su
1 su bardağı frambuaz
Vanilya çubukları
FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Tereyağı, yumurta ve şekeri iyice çırpın Süt ve kakaoyu ekleyin, irice kırdığınız bisküvileri üstüne ekleyip karıştırın Diğer taraftan frambuazları çatalla ezip yarısını karışıma ekleyin Kalanını 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın İstediğiniz büyüklükte çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı üstüne dökün Buzlukta 3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek Pasta servis tabağına çıkartın Vanilya çubukları ve frambuaz sosu ile pastanızı süsleyip servis yapın
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI

Pasta İçin Malzemeler
İki buçuk su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 paket finger bisküvi
Üzeri için
1 paket çikolata sos
Süslemek için
1 paket (80 gram) bitter çikolata
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI TARİFİ
Süt ve pudingi bir tencereye alın Kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Orta büyüklükte ıslatılmış bir cam kasenin içine bir sıra muhallebi, bir sıra finger bisküvi olacak şekilde koyun Muhallebi ve bisküvi bitene kadar işleme devam edin Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin Ters çevirip pasta servis tabağına çıkarın Çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerine gezdirin En üste rendelenmiş bitter çikolata serpin ve dilimleyerek pasta tabaklarına servis yapın
Asçının notu Pastanın kolay ve düzgün çıkması için cam kabın içini suyla ıslatın
|
|
|