Yalnız Mesajı Göster

Pastalar Burda

Eski 10-11-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastalar Burda



BALLI PASTACIK


Malzemeler
1 paket pötibör bisküvi
1 paket çikolata kreması
2'şer adet muz ve elma
8-10 adet beze
Kiraz şekerlemesi

BALLI PASTACIK TARİFİ
Bisküviyi elinizle ufalayın Çikolata kremasından 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını bisküvi ile karıştırın Bu karışıma rendelenmiş muz ve elmayı ilave edip bütün malzemeyi karıştırın Küçük bir kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yağlayın En alta bisküvili karışımı yayın Üzerine 8 adet ufalanmış bezeyi yerleştirin En üste de ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolata kremasını koyup spatula ile düzeltin Buzdolabında 2 saat bekletin Kelepçeli kalıptan çıkarın Kalan 2 adet beze ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip soğuk servis yapın

ÇİKOLATALI ŞATO PASTA


Malzemeler
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata
Keki için
3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu

Kreması için 2 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un, 1 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya

ŞATO PASTA TARiFİ
Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateste 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın Içine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 170C fırında 40 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Bu arada kreması için, atese dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekilde kesin Eritilmiş çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasıyla sıkıp süsleyin Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın Buzdolabına koyup 20 dakika dondurun ve servis yapın

MİNİK KARE PASTALAR


Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu

Kreması için 2 adet yumurtanın sarısı, 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için1 paket (80 gram) bitter çikolata, 1 paket krem şanti,1 su bardağı soğuk süt, 8-10 adet çilek

KARE PASTA TARİFİ
Kek için yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın Üzerine sıvıyağ, kakao, vanilya, süt, tarçın ve neskafeyi ekleyip iyice karıştırın Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp, kalana un, ceviz ve kabartma tozunu ekleyin Karışımı, yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün Önceden ısıtılmış 150C fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkınca, daha sıcakken, üzerine ayırdığınız karışımı dökün Soğuduktan sonra keki enlemesine 4 parçaya bölün Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup çırpın Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin Krema piştikten sonra tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın Hazırladığınız kremayı, kekin 4 katına dökün ve pastayı ortadan bölerek iki küçük kare pasta elde edin Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, pastalara sürdügünüz kremanın üstüne dökün Bir paket krem santiyi bir su bardağı sütle karıştırarak koyulasana kadar çırpın Pastaları hazırladığınız krem santi ve çilekle süsleyerek servis yapın

MEYVELİ PİRAMİT PASTA


Malzemeler
250 gram pötibör bisküvi
1 su bardağı tozşeker
125 gram eritilmiş margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı süt
Yarım çay bardağı fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru incir
1 çorba kaşığı dut kurusu, 2-3 adet kuru kayısı
Üzerine 1 su bardağı çikolata sosu, Rendelenmiş hindistancevizi tozu
2 paket vanilya

PİRAMİT PASTA TARiFİ
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın Margarin, süt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın Karışımın içine bisküvileri kırın Küçük doğranmış incir ile kayısıları dut ve kuruüzümle birlikte karışıma ekleyin Fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve damla çikolatayı ekleyip iyice harmanlayın Düz bir zemine yağlı kağıt veya alüminyum folyo yayın Karışımı üzerine boşaltın Kağıdı iki tarafından içe dogru toplayıp piramit şekli verin Derin dondurucuda veya buzlukta 1 gece bekletin Dilimleyerek servis tabağına alın Üzerine çikolata sos ve hindistancevizi gezdirip servis yapın

BALKABAĞI PİRAMİT PASTA



Malzemeler
2 kg balkabağı
2 su bardağı tozşeker
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Üzerine
İri dövülmüş ceviz

BALKABAĞI PİRAMİT PASTA TARİFİ
Balkabağının kabuklarını soyun ve irice doğrayın Bir tencereye alın ve üzerine tozşekeri gezdirin Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp, balkabağını derin bir kaseye boşaltın Bir çatal yardımıyla iyice ezin Elinizle ufaladığınız bisküvi ve cevizi ilave edip tüm malzemeyi karıştırın Alüminyum folyonun ortasına kabaklı karışımı uzunlamasına boşaltın ve bir spatula yardımıyla piramit şekli verin Pastayı buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp, servis tabağına alın Diğer yanda krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve pasta üzerini krema ile sıvayın Krem şantinin üzerine ceviz serptikten sonra dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla